El debat de la llei de l'avortament, en directe

Pretén impedir a les noies de 16 i 17 anys interrompre l'embaràs sense el consentiment d'almenys un dels seus dos progenitors

1
Es llegeix en minuts
MANUEL VILASERÓ / MADRID

El Congrés debat aquest dimarts a la tarda la minireforma de l'avortament impulsada pel PP que impedirà a totes les noies de 16 i 17 anys interrompre l'embaràs sense el consentiment d'almenys un dels seus dos progenitors. Els focus apuntaran a un petit grup de diputats antiavortistes del partit del Govern que ja han anunciat el seu rebuig a la proposició de llei al considerar que es queda molt curta però que són insuficients per impedir la seva admissió a tràmit.

El PP oferirà una imatge de divisió que volia evitar a tot preu després de la desfeta de l'eleccions andaluses, però els intents de la direcció del grup parlamentari popular per acontentar els díscols han resultat infructuosos. El seu portaveu, Rafael Hernando, els va oferir endurir la reforma suprimint el reconeixement del dret a l'avortament que fa la llei vigent, però també ho van rebutjar al considerar que es tractava d'un mer canvi "nominal", sense conseqüències efectives.

Tres diputats com a mínim, Lourdes Méndez, José Eugenio Azpiroz i Javier Puente, hi expressaran el seu rebuig. Segons el secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, són molt pocs i no entelen el suport pràcticament unànime del seu grup. Una altra cosa diferent seria si fossin 80 els discrepants, ha advertit.

Notícies relacionades

El ministre el ministre de Sanitat, Alfonso Alonso, ha subratllat, per la seva part, que només es procedeix al primer tràmit i l'important és que en l'aprovació definitiva sí que votin "tots junts".

El grup parlamentari socialista s'oposarà a la minireforma perquè deixa desprotegides les adolescents més vulnerables, amb problemes familiars o de violència. Encara que des del PP es va augurar que entre les files socialistes també podria aparèixer algun diputat que se saltés la disciplina de vot, no sembla que aquest sigui el cas. 

Temes:

Avortament