a 12 metres d'altura

Identificat el menor que va travessar l'arc de l'antiga N-2 a Lleida

Els Mossos demanaran a la Fiscalia de Menors que comprovi la situació del noi, de 12 anys i veí del barri de la Mariola

Vídeo del jove creuant l’arc que travessa l’antiga N-2 a Lleida. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra informaran la fiscalia i la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) perquè comprovin la situació del menor que dimarts va travessar l'arc de la N-2 a Lleida, a 12 metres d'altura, i que ja ha estat identificat.

Els Mossos han identificat el noi que apareixia en un vídeo penjat a Youtube aquesta setmana i que ha causat commoció pública, ja que es veu com es juga la vida al caminar per sobre d'un arc que ajuda a subjectar la passarel·la de vianants que travessa l'antiga N-2, a l'altura dels instituts, i que està a uns 12 metres d'altura sobre la carretera.

Segons informa la policia autonòmica, es tracta d'un noi de 12 anys veí del barri de la Mariola, que ha estat identificat gràcies a diverses fonts. Els Mossos han enviat un escrit a la Fiscalia de Menors informant dels fets i de la identificació del noi.

Així mateix, ha informat la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència perquè comprovi si es tracta d'un menor ben atès, si té antecedents en accions d'aquest tipus i perquè adopti, si ho considera necessari, mesures protectores.

En tot cas, des de la policia autonòmica assenyalen que no es tracta d'un fet punible penalment i que a més aquest noi és menor, de manera que els Mossos no faran cap acció contra ell o els seus pares. Mentrestant, el vídeo ja ha estat retirat de Youtube pel seu autor.

Notícies relacionades

L'arc on va pujar el noi es troba en una passarel·la de vianants que ajuda a accedir a la zona dels instituts de Lleida sense haver de travessar la carretera pel pas de zebra.

No és la primera vegada que es detecten estudiants enfilant-se per aquest arc. Per això, el 2004 el Ministeri de Foment, responsable de la seva col·locació, hi va instal·lar dues estructures a cada costat per dificultar aquesta acció. No obstant, al vídeo es podia veure el jove dalt de l'arc i com, quan arribava al final, saltava des d'una altura d'uns 2,5 metres al terra de la passarel·la per esquivar aquesta estructura.