AVENÇ TECNOLÒGIC

Lleida estrena el nou DNI 3.0, que permet fer gestions amb el mòbil

1
Es llegeix en minuts
EVA VISA / LLEIDA

Un nou DNI que incorpora un xip certificat de seguretat amb més capacitat i velocitat, i que dota la firma electrònica de la mateixa validesa jurídica que la manuscrita, substituirà l'actual document en un procés progressiu que es portarà a terme a les diferents comissaries de policia espanyoles al llarg d'aquest any. La primera ciutat que expedeix aquest nou DNI és Lleida, on el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en va entregar ahir el primer exemplar a la nedadora olímpica Mireia Belmonte.

Notícies relacionades

Gràcies a les seves noves capacitats tècniques, el DNI 3.0 podrà ser usat com a document de viatge electrònic i servirà per fer tràmits amb l'Administració de manera virtual. Així, l'usuari podrà identificar-se a internet amb el simple gest d'acostar el seu DNI al revers d'un terminal mòbil, ja sigui un smartphone o una tauleta. A diferència de l'actual DNI electrònic, posat en circulació el 2006 i que ha estat menys utilitzat del que  preveia el Ministeri de l'Interior, amb aquest no és necessari un lector de targetes ni la instal·lació de programes informàtics.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va destacar que el document contribuirà a fer d'Espanya un país més segur, ja que dificulta la usurpació de la identitat. Pel que fa a l'aspecte, el nou DNI consta d'una doble fotografia del titular. La vigència del carnet serà de cinc anys en lloc dels deu actuals.