BENEDICCIÓ 'URBI ET ORBI' DEL PONTÍFEX

Francesc: "Hi ha verdaderament moltes llàgrimes aquest Nadal"

El Papa recorda els cristians perseguits a l'Iraq i Síria, el conflicte ucraïnès, l'epidèmia de l'Ebola i els nens que pateixen abusos

Benedicció ’Urbi et Orbi’ del Papa / AP / VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El papa Francesc ha assegurat aquest dijous que "verdaderament hi ha moltes llàgrimes aquesta Nadal" al recordar els cristians perseguits a l'Iraq i Síria, el conflicte ucraïnès, l'epidèmia de l'Ebola i els nens que pateixen abusos.

En el tradicional missatge de Nadal, el papa, al balcó de la lògia central de la basílica de Sant Pere per a la tradicional benedicció 'Urbi et Orbi' ('A la ciutat i al món'), ha fet, igual que l'any passat, un repàs per les guerres i mals que afligeixen el món. "Hi ha verdaderament moltes llàgrimes aquest Nadal al costat de les llàgrimes del nen Jesús", ha exclamat.

Davant les desenes de milers de fidels que han abarrotat aquest dijous la plaça de Sant Pere, Francesc ha pregat a Déu pels llocs castigats per les guerres i ha començat per les poblacions de "l'Iraq i de Síria, que pateixen des de fa massa temps els efectes del conflicte que encara perdura i, juntament amb els pertanyents a altres grups ètnics i religiosos, pateixen una persecució brutal".

"NADAL D'ESPERANÇA"

"¡Que el Nadal els porti esperança, així com a tants desplaçats, pròfugs i refugiats, nens, adults i vells, d'aquella regió i de tot el món", ha agregat, a la vegada que ha instat que aquests "rebin l'ajuda humanitària necessària per sobreviure als rigors de l'hivern, puguin tornar als seus països i viure amb dignitat".

En el missatge del segon Nadal del seu pontificat, ha esmentat "els nens víctimes de la violència, objecte de tràfic il·lícit i tràfic de persones, o forçats a convertir-se en soldats, i els nens abusats".

També ha demanat la intercessió del "nen Jesús per als nens assassinats i maltractats abans de veure la llum, privats de l'amor dels seus pares i exclosos per una cultura que no estima la vida".

NENS DESPLAÇATS I QUE PATEIXEN ABUSOS

Notícies relacionades

Amb veu trista, el Papa també ha tingut un record per als nens que viuen desplaçats, que pateixen abusos i que moren sota els bombardejos davant "els nostres propis ulls i el nostre silenci còmplice".

I ha demanat que Jesús "consoli les famílies dels nens morts al Pakistan la setmana passada" i que sigui pròxim "als que pateixen per malaltia, en particular les víctimes de l'epidèmia d'Ebola, especialment a LibèriaSierra Leone i Guinea".