Crisi sanitària internacional

Teresa Romero sortirà demà de l'hospital

Dissabte passat l'auxiliar d'infermeria va abandonar l'habitació d'aïllament

Teresa Romero (al centre, amb una bata de quadros) i el seu marit Javier Limón (al seu darrer, de blau) amb part dels sanitaris que l’han estat atenent durant els dies d’aïllament.

Teresa Romero (al centre, amb una bata de quadros) i el seu marit Javier Limón (al seu darrer, de blau) amb part dels sanitaris que l’han estat atenent durant els dies d’aïllament. / EFE

1
Es llegeix en minuts
MANUEL VILASERÓ / MADRID

Teresa Romero ja està recuperada de les seqüeles de l'Ebola i serà donada d'alta aquest dimecres. L'auxiliar d'infermeria que va contraure el virus quan atenia un dels missioners repatriats de Libèria està curada de l'edema pulmonar que li va provocar la malaltia, segons han confirmat les últimes proves a què ha estat sotmesa. Dissabte passat l'auxiliar d'infermeria va abandonar l'habitació d'aïllament.

L'equip de medicina tropical de l'hospital Carles III que l'ha atès farà una roda de premsa dimecres al matí per explicar tots els detalls del tractament.

Notícies relacionades

La direcció de l'hospital ha invitat la pacient a participar en la roda de premsa però encara es desconeix la seva resposta. El marit ha anunciat en reiterades ocasions que el matrimoni presentarà diverses demandes per "l'execució" del seu gos Excalibur, per les crítiques a l'auxiliar per part del conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Javier Rodríguez, que consideren "injurioses" i per la falta de mesures preventives que va derivar en el contagi i el posterior retard a detectar que tenia la malaltia.

Dissabte passat Romero va abandonar l'habitació d'aïllament de la sisena planta on ha estat 26 dies al confirmar-se que tots els seus fluids corporals estaven lliures del virus.

Temes:

Ebola