La noia que va denunciar una violació a la Fira de Màlaga ara diu que és fals

Al·lega que va tenir por a la difusió del vídeo gravat pels joves

La jutge arxiva la causa de la presumpta violació a Màlaga perquè no hi ha proves concloents. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La jutge d'Instrucció número 2 de Màlaga va prendre aquest dijous declaració en qualitat d'imputada a la noia que va denunciar haver estat violada a la Fira de Màlaga. La jove va admetre que el que va dir era fals, segons han confirmat fonts judicials, que han apuntat a Europa Press que també van comparèixer els cinc nois que van ser detinguts en relació amb aquests fets.

Aquest jutjat va obrir aquesta setmana un procediment, que es tramita com a diligències urgents, contra la jove, després que la Fiscalia sol·licités la deducció de testimoni per denúncia falsa, atenent les contradiccions en la declaració de la denunciant, les manifestacions dels testimonis, el vídeo i les fotos, així com els informes pericials.

El 17 d'agost una noia de 20 anys va denunciar haver estat víctima d'una agressió sexual al recinte firal de Cortijo de Torres, en què, presumptament, s'havien vist implicats, amb diferent grau de participació, cinc joves, dos d'ells menors d'edat. Tots van ser detinguts i posats en llibertat posteriorment.

Encara que inicialment s'imputava els tres joves per delictes de violació i robatori, la jutge va decretar l'arxivament provisional del procediment, fins després de les declaracions dels implicats i de testimonis i fins que l'anàlisi de les proves no demostressin que s'hagués comès delicte. Aquesta causa es va sobreseure definitivament la setmana passada, al no recórrer les parts.

Notícies relacionades

En la seva compareixença d'aquest dijous, la jove va reconèixer que va ser una denúncia falsa i va al·legar que el motiu pel qual ho va fer va ser, segons publica aquest divendres el diari 'SUR', la por que es difongués el vídeo que un dels detinguts va filmar amb el seu telèfon mòbil mentre ella mantenia relacions.

Així mateix, les parts personades en aquesta causa oberta per un delicte contra l'administració de justícia per denúncia falsa estan negociant un possible acord de conformitat, segons publica el diari 'La Opinión de Málaga'.