Cadena de sostenidors per demanar la dimissió de l'alcalde de Valladolid

Centenars de persones reclamen que dimiteixi per "masclista" després de les seves declaracions sobre les agressions sexuals

Cadena de sostenidors a Valladolid durant la manifestació per demanar la dimissió de l’alcalde. 

Cadena de sostenidors a Valladolid durant la manifestació per demanar la dimissió de l’alcalde.  / TWITTER: @valleisabel65

1
Es llegeix en minuts

Centenars de persones han demanat la dimissió de l'alcalde de Valladolid, Francisco Javier León de la Riva, per "masclista", "retrògrad" i "impresentable" després de les últimes declaracions sobre les agressions sexuals, en què va assegurar que sentia respecte a l'hora d'entrar en un ascensor per si "hi ha una noia amb ganes de buscar-te les pessigolles".

Després d'aquestes afirmacions, la Coordinadora de Dones de Valladolid va convocar una manifestació per dilluns, durant la qual diverses dones van llançar sostenidors al centre de la concentració o els van agitar sobre els seus caps en senyal de protesta. Així mateix, diverses dones van col·lorar els sostenidors a la porta de la Casa Consistorial, enganxats a la porta i fent una cadena amb què van envoltar les columnes situades a la porta principal.

Durant la concentració els manifestants situats davant l'ajuntament han corejat crits en què es demanava la dimissió de León de la Riva. "Alcalde, masclista, fora de la meva vista" o "l'hem de treure, és un impresentable" són algunes de les consignes que més corejades.

Mobilitzacions i 'escraches'

La Coordinadora de Dones, que ha animat a acudir al ple del pròxim 2 de setembre per recolzar la petició de dimissió de l'alcalde, assegura que ha rebut el suport de desenes de plataformes i col·lectius de tot Espanya per a aquesta manifestació.

Notícies relacionades

En aquest sentit, la portaveu de la Coordinadora, Marisol Morais, ha explicat que partint de la base que s'assassinen moltes dones per violència de gènere i que el mateix Ministeri de l'Interior comptabilitza més de 1.000 violacions a l'any denunciades no es pot permetre que l'alcalde surti amb unes declaracions "tan masclistes", "impresentables" i "tan indignes".

Dissabte passat l'activista Ada Colau va iniciar un 'escrache' virtual Ada Colaua Twitter amb què va animar els internautes a 'llançar' sostenidors a través de la xarxa social amb el 'hashtag' #EscracheDeSujetadores. La iniciativa va ser secundada per desenes de centenars d'usuaris.