L'alcalde de Valladolid diu que li fa respecte entrar en un ascensor amb una dona per si "s'arrenca els sostenidors"

El polític del PP diu que "a les sis del matí una dona jove ha de cuidar per on va"

L’alcalde de Valladolid, Javier León de la Riva, durant la celebració d’un ple.

L’alcalde de Valladolid, Javier León de la Riva, durant la celebració d’un ple. / EFE / NACHO GALLEGO

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de ValladolidFrancisco Javier León de la Riva, del PP, ha assegurat aquest dijous que li fa "cert respecte" entrar en un ascensor per si "hi ha una noia amb ganes de buscar-te les pessigolles, s'arrenca els sostenidors o la faldilla" i al sortir crida que "l'han intentat agredir".

En declaracions al programa d'Onda Cero 'Valladolid en la Onda' d'aquest dijous, i quan li han preguntat per un cas recent d'una suposada violació de la qual no s'ha trobat l'autor, l'alcalde ha assegurat que "a vegades, a les sis del matí, una dona jove ha de cuidar per on va". A continuació, al reflexionar sobre les criticades recomanacions del Ministeri de l'Interior per prevenir les violacions, ha dit que el risc d'entrar en un ascensor amb un home pot tenir "diverses lectures".

Així, ha assegurat que li fa "cert respecte" entrar "depèn de amb qui" en un ascensor. "Entres en un ascensor, hi ha una noia amb ganes de buscar-te les pesigolles, es fica a l'ascensor, s'arrenca els sostenidors i surt cridant que l'han intentat agredir", ha explicat.

Notícies relacionades

S'ha de recordar que fa unes setmanes una noia val·lisoletana va denunciar una violació al parc de Las Villas de la capital, si bé les forces de l'ordre encara no han trobat el presumpte culpable. En aquest sentit, ha recalcat que l'ajuntament no pot "posar un policia a cada parc de la ciutat", i, sense voler "justificar" aquestes accions, ha recomanat que "a vegades, a les sis del matí una dona jove ha de cuidar per on va".

En aquesta mateixa entrevista radiofònica, ha advocat per "legalitzar i regularitzar la prostitució", una opinió que considera contrària a la de la majoria dels seus companys de partit i que, en tot cas, considera que és un problema "no preocupant" a Valladolid, a l'estar concentrat exclusivament a la zona de Juan Carlos I. "No és solució fàcil perquè no és de competència municipal i no és un delicte", ha detallat.