Ada Colau inicia a Twitter un 'escrache' virtual de sostenidors contra León de la Riva

Centenars d'usuaris de la xarxa social ja han secundat la iniciativa de la promotora de la PAH en resposta a les declaracions de l'alcalde de Valladolid

tweet-sostenidor

tweet-sostenidor

1
Es llegeix en minuts

L'activista catalana Ada Colau ha iniciat a la xarxa social Twitter un 'escrachevirtual en què centenars d'usuaris han 'llançat' la seva roba interior a l'alcalde de Valladolid, Francisco Javier León de la Riva, en senyal de rebuig a les polèmiques declaracions que va fer dijous passat.

La promotora de la Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH) va assegurar el 22 d'agost passat a la nit al seu compte de la xarxa social que el primer regidor val·lisoletà es mereix "una tempesta de sostenidores i sabates de taló en el seu pròxim acte públic", a la qual cosa una usuària va respondre amb una imatge d'uns sostenidors.

Colau es va fer ressò d'aquell missatge al seu compte i va afegir la proposta de l'etiqueta ('hashtag') #EscracheDeSujetadores, que ha estat secundada per centenars d'usuàries que han publicat als seus comptes de Twitter imatges de sostenidors.

Alguns homes també s'han sumat a la iniciativa tuitejant imatges de la seva roba interior o fins i tot amb sostenidors vestits sobre el seu tors.

Notícies relacionades

Altres usuaris de la xarxa social han proposat la realització d'un 'escrache' de sostenidors real bé a Valladolid, on el pròxim 25 d'agost està convocat un acte de repulsa per les declaracions de León de la Riva, o davant la seu del Ministeri de Justícia a Madrid. Però de moment, cap col·lectiu ha secundat la iniciativa.

Aquesta ha estat una altra de les múltiples reaccions a les xarxes socials davant les declaracions que va realitzar l'alcalde dijous en un programa local d'Onda Cero, en què va assegurar que li fa "respecte" entrar en un ascensor per si "hi ha una noia amb ganes de buscar-li les pessigolles, que segons el seu parer es va treure de context.