Autoritats sanitàries saudites aïllen una persona sospitosa de tenir l'Ebola

El pacient, en estat crític, havia viatjat a Sierra Leone el mes passat

Diversos veïns de Johnsville, a prop de Monròvia (Libèria), observen el tauler que anuncia la xifra de víctimes mortals d’Ebola, aquest dilluns.

Diversos veïns de Johnsville, a prop de Monròvia (Libèria), observen el tauler que anuncia la xifra de víctimes mortals d’Ebola, aquest dilluns. / EFE / AHMED JALLANZO

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Sanitat de l'Aràbia Saudita ha aïllat un ciutadà del seu país, de qui sospita que pot estar contagiat amb el virus de l'Ebola després d'haver tornat recentment de Sierra Leone, publica aquest dimecres el diari saudita 'Al Riad'.

El departament governamental ha explicat en un comunicat, difós pel diari, que el pacient, un home de 40 anys, ha mostrat els símptomes d'un virus de la febre hemorràgica que són similars als de l'Ebola, i per això el Ministeri ha adoptat mesures de precaució.

En aquest sentit, ha enviat una mostra de la sang del malalt a un laboratori internacional, en coordinació amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

La nota també informa que l'estat del pacient és crític, i per això ha estat aïllat en un hospital especialitzat de la ciutat portuària de Jiddah, a la costa saudita del mar Roig.

El pacient havia viatjat a Sierra Leone el mes passat en un viatge de negocis.

Les autoritats saudites han suspès l'entrega de visats per fer el pelegrinatge anual a la ciutat santa islàmica de la Meca a ciutadans procedents d'alguns països de l'Àfrica Occidental.

Notícies relacionades

El brot d'Ebola en aquesta regió ja ha infectat 1.603 persones, 887 de les quals han mort, segons dades facilitades dilluns passat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

Del 31 de juliol a l'1 d'agost, en els quatre països afectats per l'epidèmia --Guinea Conakry, Libèria, Nigèria i Sierra Leone-- hi va haver un total de 163 casos nous i 61 defuncions, segons l'OMS.

Temes:

Ebola