l'avanç d'UNA EPIDÈMIA

L'Ebola ja ha provocat 887 morts i amenaça Nigèria

Aïllats dos religiosos espanyols presumptament afectats per la infecció

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va fixar ahir en 887 persones, d'un total de 1.603 contagis, els morts fins a l'1 d'agost a causa de l'epidèmia d'Ebola que pateixen diversos països africans. La xifra no només impacta per si mateixa, sinó per la seva evolució: l'OMS xifrava el 30 de juliol les víctimes mortals per la infecció en 826, cosa que significa més de 60 morts en tan sols 48 hores. De moment, Nigèria, amb quatre casos de sospita d'infecció, podria sumar-se a Guinea-Conakry, Libèria, i Sierra Leone, els països més afectats fins ara. Segons relata Reuters, un metge de la ciutat nigeriana de Lagos es va encomanar després de tractar un liberià que va morir.

A Libèria, a l'Hospital Sant Josep de Monròvia, tancat des que el seu director va morir dissabte per la malaltia, estan aïllats dos religiosos espanyols. Un és el capellà Miguel Pajares, de 75 anys i de l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, que està malalt i amb febre, i l'altra una monja africana amb documentació espanyola, la germana Juliana, que encara no ha desenvolupat símptomes de la malaltia i que forma part de les Missioneres de la Immaculada Concepció.

Notícies relacionades

En una situació una mica diferent es troba un metge nord-americà infectat a Libèria, Kent Brantly, que va ser traslladat a Atlanta (EUA) en avió privat. Els metges sostenen que un sèrum experimental que se li va injectar està millorant el seu estat. També va resultar infectada una assistent sanitària, Nancy Writebol, a qui també es va subministrar una dosi del sèrum experimental. La dona arribarà avui a Atlanta i ingressarà al mateix hospital que Brantly.

L'assumpte inquieta alguns ciutadans, com el milionari Donald Trump, que va criticar el president dels Estats Units, Barack Obama, per repatriar els malalts i va exigir que no entrin en territori nord-americà: «Els EUA ja tenen prou problemes», va tuitejar el magnat.