Més de 70.000 firmes per demanar la repatriació del religiós espanyol Miguel Pajares

Una campanya iniciada aquest dilluns a Change.org reclama al Ministeri d'Afers Estrangers la tornada d'altres treballadors sanitaris a Libèria

1
Es llegeix en minuts

Una petició a Change.org, que reclama que es repatriïn des de Libèria els treballadors sanitaris que han tingut contacte amb casos d'Ebola i que estan aïllats, ja reuneix més de 70.000 firmes

En la iniciativa iniciada aquest dilluns, 4 d'agost, es demana la repatriació, entre altres, de Miguel Pajares, de 75 anys, que aquesta mateixa tarda s'ha conegut que ha donat positiu en les proves de l'Ebola. A més de Pajares, la campanya també reclama al Ministeri d'Afers Estrangers la tornada d'una altra persona de nacionalitat espanyola, Juliana Bonoha Bohé.

Notícies relacionades

El germà Pajares, juntament amb sis companys més, està aïllat a l'Hospital Sant Josep de Libèria des de divendres. En aquest hospital va morir dissabte passat el seu director, Patrick Nshamdze, després d'haver contret l'Ebola. L'hospital està tancat des d'aleshores.

La campanya demana al Govern espanyol la mateixa actuació que han tingut els EUA, que va repatriar els seus ciutadans al país perquè poguessin rebre el tractament adequat. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va fixar aquest dimarts en 887 persones, d'un total de 1.603 contagis, els morts fins a l'1 d'agost a causa de l'epidèmia d'Ebola que pateixen diversos països africans.