Sierra Leone declara l'estat d'emergència per l'Ebola

"Els desafiaments extraordinaris requereixen mesures extraordinàries", afirma el president de la nació

Personal de Metges sense Fronteres es posa equips protectors, en un centre sanitari de Kailahun, a Sierra Leone.

Personal de Metges sense Fronteres es posa equips protectors, en un centre sanitari de Kailahun, a Sierra Leone. / REUTERS / STRINGER

1
Es llegeix en minuts

El president de Sierra Leone, Ernest Bai Koroma, ha declarat aquest dijous l'"estat d'emergència pública" per frenar el brot d'Ebola, que en aquest país ha causat, fins ara, més de 220 morts.

"Els desafiaments extraordinaris requereixen mesures extraordinàries", va afirmar Bai Koroma en un missatge dirigit a la nació. 

L'anunci es produeix dos dies després que el metge que ha liderat la lluita contra l'Ebola a Sierra Leone, Umar Khan, morís a causa del virus pocs dies després de ser diagnosticat, van confirmar les autoritats sanitàries del país africà, citades avui per la premsa local.

Notícies relacionades

El facultatiu, de 39 anys, és el que més pacients havia tractat al seu país, un dels més afectats per l'epidèmia, que ja ha causat 672 morts a l'Àfrica Occidental, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

"És amb pesar que el Ministeri de Salut informa el públic que l'únic viròleg de Sierra Leone, el doctor Shiekh Umar Khan, ha mort aquesta tarda al centre de tractament a Kailahun", recollia el comunicat oficial, difós dimecres a última hora.