Mor d'Ebola el metge líder en la lluita contra aquesta malaltia a Sierra Leone

Umar Jan havia tractat més d'un centenar de pacients però no va ser capaç d'evitar el contagi

1
Es llegeix en minuts

Umar Jan, el principal especialista en l'Ebola a Sierra Leone, ha mort després d'una setmana lluitant contra la malaltia. El metge, que ha tractat més d'un centenar d'infectats, no va ser capaç d'evitar el contagi .

La mort del xeic Umar Jan es produeix després de la de dotzenes de treballadors sanitaris locals i de la infecció de dos metges nord-americans a la veïna Libèria, que posa en relleu els perills als quals s'enfronta el personal que intenta frenar la propagació de la malaltia per l'Àfrica occidental.

Es creu que l'Ebola ha matat 672 persones a Guinea, Libèria i Sierra Leone des de l'inici del brot al febrer, segons l'Organització Mundial de la Salut. La malaltia contagiosa, que no té cura coneguda, té símptomes que inclouen vòmits, diarrea i hemorràgies internes i externes.

Jan, de 39 anys i aclamat com un "heroi nacional" pel Ministeri de Salut, havia estat traslladat a una sala de tractament dirigida per l'oenagé Metges Sense Fronteres a l'extrem nord de Sierra Leone.

Va morir dimarts a la tarda, menys d'una setmana després que s'anunciés el seu diagnòstic, i el mateix dia que el president Ernest Bai Koroma tenia previst visitar el centre de tractament a la localitat de Kailahun, al nord-est del país.

"És una gran i irreparable pèrdua per a Sierra Leone ja que era l'únic especialista del país en febres hemorràgiques virals", va dir el cap dels serveis mèdics, Brima Kargbo.

Notícies relacionades

Sistemes de salut febles estan lluitant per contenir la malaltia malgrat l'ajuda internacional que va des de metges fins a equipament de seguretat.

D'altra banda, l'aerolínia de l'Àfrica occidental Asky ha suspès els seus vols cap a i des de Sierra Leone i Libèria a mesura que augmenta la preocupació per la propagació del virus des que es va informar de la primera mort a la ciutat de la costa nigeriana de Lagos, on viuen 21 milions de persones. 

Temes:

Ebola