Actuaven principalment a l'AP-7, l'AP-2 i la C-16

Cau una banda que havia comès més de 80 robatoris en autopistes de Catalunya

Els Mossos han detingut 10 persones de nacionalitat peruana i espanyola, tres de les quals són menors

Les imatges de la detenció de la banda que robava en autopistes. / MOSSOS D'ESQUADRA (ACN)

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat la banda de lladres més activa a les autopistes de Catalunya, on havia perpetrat més de 80 robatoris, en què utilitzaven cotxes de gran cilindrada que prèviament sostreien per poder fugir a tota velocitat després de cometre els delictes.

Segons ha informat el cap de l'Àrea Central d'Investigació de Patrimoni de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos, l'inspector Xavier Sánchez, en l'operació han estat detingudes 10 persones de nacionalitat peruana i espanyola, tres de les quals són menors d'edat.

Tres dels detinguts, inclòs el líder de la banda, han ingressat a la presó per ordre del jutjat d'instrucció número 18 de Barcelona, mentre que la resta ha quedat en llibertat amb càrrecs. La majoria tenen nombrosos antecedents i dos d'ells acumulen en el seu historial delictiu més de 130 robatoris.

Amb aquestes detencions, segons l'inspector, la policia catalana dóna per desmantellada l'organització criminal amb més volum de robatoris a les autopistes catalanes.

Agents de la Unitat Central de Multireincidents de la policia catalana van detenir el dia 11 els deu presumptes integrants d'aquesta banda de lladres d'autopistes, a qui atribueixen delictes de pertinença a organització criminal, robatoris amb violència i intimidació, furts, falsificació de document públic, delictes contra la seguretat del trànsit, danys i atemptat als agents de l'autoritat.

Els detinguts, segons ha explicat en roda de premsa l'inspector Sánchez, formaven part d'una organització criminal que es dedicava a sostreure vehicles de gran cilindrada per poder cometre furts i robatoris amb violència a totes les autopistes catalanes, principalment l'AP-7, AP-2 i la C-16.

El 'modus operandi' que utilitzaven era gairebé sempre el mateix: primer circulaven amb el vehicle de gran potència robat per una autopista fins que localitzaven un turisme amb matrícula estrangera i s'acostaven per darrere i li tiraven una pedra.

Notícies relacionades

Tot seguit es posaven en paral·lel i els indicaven que s'aturessin al voral per comprovar els danys que poguessin tenir.

Al baixar del cotxe, els delinqüents, que anaven amagats als seients de darrere, sortien sense ser vistos i, aprofitant l'estat de nerviosisme dels turistes estrangers, sostreien tots els efectes personals que tenien dins del cotxe.

Temes:

Autopistes