Francesc demana que "s'acabin totes les guerres, tota hostilitat petita o gran, antiga o recent"

El Papa clama per la pau a Síria, l'Iraq, la República Centreafricana, Nigèria, el Sudan del Sud, Veneçuela o Ucraïna en el seu missatge de Pasqua

El papa Francesc ha presidit la seva segona missa de Diumenge de Resurrecció / EFE / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts

El Papa ha demanat que "s'acabin totes les guerres, tota hostilitat petita o gran, antiga o recent" durant el missatge de Pasqua, després de la missa de resurrecció celebrada aquest diumenge a la plaça de Sant Pere, al Vaticà, davant milers de fidels. Francesc ha clamat per la pau a Síria, l'Iraq, la República Centreafricana, Nigèria, el Sudan del Sud, Veneçuela o Ucraïna durant el missatge de Pasqua que ha posat fi als ritus de la Setmana Santa. Després del missatge, el Papa ha impartit la benedicció 'urbi et orbi'.

Francesc ha exigit que "tots els que pateixen les conseqüències del conflicte" a Síria "puguin rebre l'ajuda humanitària necessària; que les parts en causa deixin d'usar la força per sembrar mort, sobretot entre la població inerme, i tinguin l'audàcia de negociar la pau, tan anhelada des de fa tant de temps".

En una plaça de Sant Pere decorada per a l'ocasió amb milers de flors regal de floricultors holandesos, el Pontífex també ha demanat consol per a "les víctimes de la violència fratricida a l'Iraq", i ha fet referència a les "esperances que susciten la represa de les negociacions entre israelians i palestins".

En la mateixa línia, el Pontífex ha reivindicat "que es posi fi als enfrontaments a la República Centreafricana", i ha exigit que "s'aturin els atroços atacs terroristes en algunes parts de Nigèria i la violència al Sudan del Sud". També s'ha referit a Veneçuela i ha demanat "que els ànims s'encaminin cap a la reconciliació i la concòrdia fraterna".

Després de celebrar la missa de Pasqua, el Papa ha exhortat totes "les parts implicades" en el conflicte a Ucraïna perquè, "recolzades per la comunitat internacional, portin a terme tot l'esforç per impedir la violència i construeixin, amb un esperit d'unitat i diàleg, el futur del país".

L'epidèmia d'Ebola

Francesc ha demanat que puguin ser "curats" els afectats per "l'epidèmia d'Ebola a Guinea Conakry, Sierra Leone i Libèria" i "aquells que pateixen tantes altres malalties", i ha denunciat que aquesta malaltia es difon a causa de la "incúria" i de "l'extrema pobresa".

Notícies relacionades

El Papa ha implorat consol per als que no poden celebrar la Pasqua amb els seus éssers estimats "per haver estat injustament arrencats del seu afecte", i ha recordat els sacerdots i els laics "segrestats en diferents llocs del món". Així mateix, ha demanat a Déu que conforti "els que han deixat la seva pròpia terra per emigrar a llocs on poder esperar en un futur millor, viure la seva vida amb dignitat i, moltes vegades, professar lliurement la seva fe".

El Pontífex ha demanat ajuda a Déu per "derrotar el flagell de la fam, agreujat pels conflictes i els immensos malbarataments de què sovint" s'és "còmplice", i ha resat perquè el món estigui disposat "a protegir els indefensos, especialment els nens, les dones i els avis, a vegades sotmesos a l'explotació i a l'abandonament".