Dia Mundial de la Salut

El càncer testicular és el tumor sòlid més freqüent en adolescents i joves

Comença una campanya per promoure el seu diagnòstic en l'etapa inicial

Vídeo promocional per animar els joves a prevenir el càncer de testicles. / periodico

1
Es llegeix en minuts

El càncer testicular és el tumor sòlid més freqüent en homes d'entre 15 i 35 anys, motiu pel qual l'Associació Espanyola d'Adolescents i Adults Joves amb Càncer (AAA) ha iniciat una campanya per promoure el seu diagnòstic en l'etapa inicial entre aquest segment poblacional.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut que se celebra aquest dilluns, l'AAA ha presentat una campanya en què, amb un llenguatge molt directe, mira de conscienciar els adolescents i joves de la importància de vèncer la vergonya i anar al metge.

La campanya consta d'un vídeo real, en què una jove inicia videoxats aleatòriament amb nois i, després de convèncer-los perquè li mostrin els seus genitals, els enfronta a la seva pròpia contradicció: igual que no tenen inconvenient a mostrar els seus genitals a qualsevol persona, tampoc haurien de tenir-ne a ensenyar-los al seu metge quan notin alguna cosa estranya.

El to de la campanya és molt directe i està pensat per arribar als joves i lluitar contra la vergonya que els fa anar al metge i mostrar-li els seus genitals, una actitud que, segons explica l'AAA en una nota de premsa, es contraposa amb la d'alguns joves que es connecten a pàgines web de videoxat aleatori on conversen amb estranys i en què gran part d'ells mostren els seus genitals.

En una nota de premsa, la presidenta de l'AAA, Rocío Nogueroles, ha afirmat que aquestes campanyes "són fonamentals per donar visibilitat entre adolescents i joves i les seves famílies a aquest problema".

"El tabú en matèria de càncer empitjora el pronòstic i la supervivència d'aquesta malaltia, que millora notablement si es detecta a temps i si es va precoçment a un especialista", ha afegit.

Els tumors testiculars van creixent dins del testicle i van substituint el teixit normal, i poden arribar a tenir grans dimensions sense sortir del testicle abans del diagnòstic.

Notícies relacionades

Per aquest motiu, els experts destaquen la necessitat de conscienciar els joves de la necessitat d'anar al metge tan aviat com notin dolor testicular, inflamació del testicle o canvis en la seva consistència.

El vídeo de la campanya es pot veure des d'avui al link http://youtu.be/mx9oVTKrqz0.