NOVA PROMOCIÓ DEL DIARI

EL PERIÓDICO ensenya receptes de xefs il·lustres

El diumenge dia 30 surt el primer dels 16 llibres de cuina mediterrània

Montserrat Fontané.

Montserrat Fontané.

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Els temps de crisi no han d'afectar necessàriament la bona taula. EL PERIÓDICO DE CATALUNYA porta fins a casa dels lectors les receptes dels restaurants més famosos de la costa mediterrània i també de les Balears. Més de cent xefs han preparat plats per incloure'ls en aquesta saborosa col·lecció que consta d'un total de 16 llibres monogràfics, de 72 pàgines cada un. En definitiva, tots els secrets de la millor cuina mediterrània.

El diumenge dia 30 de març es podrà adquirir el primer dels llibres de la col·lecció Cocinas y cocineros mediterráneos, que està dedicat a les tapes i els platets. El preu d'aquest primer volum és d'1 euro més el cupó que apareixerà al diari. El diumenge següent apareixerà el segon exemplar, que recull receptes d'amanides i verdures, tant tradicionals com altres de més sofisticades. Aquesta entrega inclou l'arxivador per poder guardar amb més comoditat els 16 manuals dels quals consta la col·lecció. L'import, en aquest cas, serà de 2,50 euros.

DE CULLERA // El diari repassa tot tipus de menús fins al pròxim dia 12 de juliol, data en què s'acabarà aquesta col·lecció que inclou entrants, segons plats i també postres. Així, hi ha receptes per menjar amb cullera, altres sobre les espècies a la cuina, menús d'arrossos caldosos i melosos, la cuina en temps de festa... i així fins a 16 llibres monogràfics. Tampoc hi falten els plats d'amanides, sopes, gaspatxos, mariscos i llegums.

Els grans cuiners hi han posat els seus coneixements i han revelat els seus secrets als lectors. Mey Hofmann, del restaurant Hofmann i amb una estrella Michelin, afirma que «aquesta col·lecció obre la possibilitat de compartir els petits grans plaers de cuinar mediterràniament». Hofmann considera que és un autèntic luxe cuinar amb els productes que ofereix la cultura mediterrània».

Montserrat Fontané, del restaurant Can Roca i mare dels germans Roca, qualifica la seva cuina de «senzilla... apresa dels avis i ensenyada als fills».

Notícies relacionades

ESTRELLA MICHELIN // Nandu Jubany, del restaurant Can Jubany i que té a favor seu una estrella Michelin, és un altre dels cuiners que aporta la seva saviesa gastronòmica als lectors del diari. Jubany no dubta a afirmar: «Som uns privilegiats de viure on vivim i de poder-nos menjar els productes que ens dóna la nostra terra...».

Cada un dels xefs participants en aquesta obra d'alta gastronomia fa una valoració de la cuina mediterrània i també de la col·lecció. Els diferents llibres també inclouen ressenyes, trucs per aconseguir un plat deu i diversos maridatges que es recomanen per acompanyar el plat. Cada recepta està explicada pas a pas i amb tot luxe de detalls i està adequadament il·lustrada amb una imatge a tot color.