La Defensora afirma que l'ús de bales de goma a Ceuta no va ser "prudent"

Soledad Becerril subratlla que l'actuació va ser legal però no adequada a les circumstàncies

Imatges de la Guàrdia Civil de l’incident de Ceuta del 6 de febrer, publicades pel Ministeri de l’Interior. / MINISTERI DE L'INTERIOR

Imatges de la Guàrdia Civil de l’incident de Ceuta del 6 de febrer, publicades pel Ministeri de l’Interior.
Imatges de la Guàrdia Civil de l’incident de Ceuta del 6 de febrer, publicades pel Ministeri de l’Interior.
Imatges de la Guàrdia Civil de l’incident de Ceuta del 6 de febrer, publicades pel Ministeri de l’Interior.

/

1
Es llegeix en minuts
MANUEL VILASERÓ / Madrid

La defensora del pobleSoledad Becerril, ha manifestat aquest dijous que no va ser "prudent" utilitzar bales de goma "en les circumstàncies" en què es trobaven els immigrants que el 6 de febrer intentaven entrar a Ceuta nedant. "S'ha actuat segons la legalitat, seguint els protocols, però la prudència hauria aconsellat la no utilització d'aquests mitjans", ha afirmat en roda de premsa després d'entregar l'informe anual de la institució corresponent al 2012 al president del Congrés, Jesús Posadas.

Notícies relacionades

Becerril no ha anat més enllà en la qüestió perquè, ha adduït, no pot "enjudiciar un tema que està 'sub iudice".  També ha deixat clar que no comparteix les dures acusacions de la comissària europea d'Interior, Cecilia Malmström, a qui ha convidat a visitar les fronteres espanyoles per "conèixer les condicions en què es treballa". Ha sol·licitat el suport, no només econòmic, de la Unió Europea en aquest assumpte.

Millores als CIE

Un dels temes que més a fons va abordar el Defensor del Poble al llarg de l'any passat és la situació dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) i els Centres d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI). La institució ha portat a terme 50 visites en què ha conclòs que les condicions dels primers "es podrien millorar" i ha fet propostes perquè "compleixin les condicions humanitàries". Respecte als CETI, Becerril ha afirmat que "estan sobrecarregats", cosa que impedeix que els funcionaris que se n'ocupen no puguin portar a terme "tot el que haurien de fer".