Tràfic de nens

El que la Marina sabia

La noia diu que els seus pares adoptius sempre li van explicar que no era la seva filla biològica

i que van pagar les despeses del part Assenyala que l'advocat De Gispert va orientar l'adopció

Pare i filla 8 La Marina i el seu pare adoptiu, Jordi Estivill, ahir, davant la comissaria de la Verneda.

Pare i filla 8 La Marina i el seu pare adoptiu, Jordi Estivill, ahir, davant la comissaria de la Verneda. / ALBERT BERTRÁN

2
Es llegeix en minuts
J. G. A. / V. V. LL.
BARCELONA

Marina Estivill va anar a la comissaria de la Verneda de la Policia Nacional ahir poc abans de les 12 del migdia. L'acompanyava  el seu pare adoptiu, Jordi Estivill. Els policies que investiguen la seva suposada sostracció els havien citat a declarar com a testimonis. A l'allargar-se la compareixença d'Alfonsa Reinoso, mare biològica, només hi va haver temps d'interrogar la noia. Estivill ho farà la setmana que ve.

En la seva declaració, de gairebé dues hores, la Marina va assegurar que els seus pares adoptius, Jordi Estivill i Cristina Rimbau, mai li van amagar que havia estat adoptada ni que van ser ells els que van pagar les despeses de manutenció de la seva mare biològica, Alfonsa Reinoso,  al centre d'acollida on va viure abans del part i els originats a la clínica Dexeus, on, el 1987, va néixer, segons fonts coneixedores de la investigació.

Inicis infructuosos

La Marina va explicar als agents que els seus pares adoptius li havien explicat que la seva mare biològica, de la qual no va saber el nom fins que no va iniciar la seva recerca a través de la Generalitat, era menor i que l'havia donat en adopció al no poder fer-se càrrec d'ella per la seva situació personal i la seva precària economia. Alfonsa, per la seva part, assegura que se li va comunicar que el nadó va néixer mort, motiu pel qual ha presentat la querella pel robatori de la criatura acabada de néixer .

La noia va explicar als policies que fa uns anys va iniciar la recerca de la seva mare biològica. Els seus primers passos van ser infructuosos. A la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) li van dir en un primer contacte que la policia els havia dit que no hi havia ningú amb els cognoms de la seva mare biològica. Però ella va insistir i, gràcies a un funcionari de la DGAIA, que va consultar antics expedients, va poder saber el nom de la dona que la va parir a la Dexeus, Alfonsa, cosa que va propiciar el retrobament el maig del 2013 entre mare i filla. La Marina va dir als agents que la clínica Dexeus no li va facilitar documents del seu naixement.

Notícies relacionades

La testimoni va explicar que els seus pares adoptius eren amics dels advocats Ignasi de Gispert (germà de l'actual presidenta del Parlament, Núria) i la seva dona, Teresa Cervelló, ja morta, després magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Els dos lletrats, segons la Marina, van ser els que van orientar els seus pares adoptius per poder tenir-la en acollida, primer, i en adopció, després.

La policia, igual que va fer abans amb Alfonsa, va ensenyar a la Marina fotos d'algunes persones vinculades al cas. La noia va reconèixer Ignasi de Gispert i la seva dona, Teresa Cervelló, ja morta, com a amics dels seus pares adoptius.

Temes:

Nens robats