Estabilitzat l'incendi de la serra de Tramuntana

Les flames han arrasat 2.300 hectàrees de vegetació des de divendres

Foc a la serra de Tramuntana, aquest dimecres.

Foc a la serra de Tramuntana, aquest dimecres. / EFE

1
Es llegeix en minuts

L'incendi que hacremat2.335 hectàrees demassa forestal de laserra de Tramuntana continuaestabilitzati a l'espera de ser controlat, després de diversos anuncis assegurant que la situació estava controlada.

Segons fonts de l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat), encara no es poden avançar les previsions de control de l'incendi que va començar divendres passat perquè segueixen presentant-serebrots, com és habitual en aquest tipus de focs.

La nit ha estat tranquil·la i l'incendi es manté en nivell 1 d'emergència, després que aquest dimecres es descartés el perill per a les persones i vivendes pròximes.

Notícies relacionades

Durant aquest dijous al matí s'anirà incorporant personal de l'Ibanat, que estarà compost per un director d'extinció, tres agents de medi ambient, un helicòpter que transporta fins a les zones de difícil accés una brigada de set persones, tres brigades terrestres, amb una mitjana de set efectius cadascuna, dues autobombes, dos camions nodrisses (que les proveeixen) i dos vehicles primera intervenció ('pick up'). A més, l'avió de coordinació sobrevolarà la zona de l'incendi, com ho està fent des que es va iniciar el foc al municipi d'Andratx.

La consellera d'Administracions Públiques, Núria Riera, responsable de l'operatiu d'extinció de l'incendi durant els primers quatre dies, explicarà avui davant la Diputació Permanent al Parlament balear les accions portades a terme.