Detingut el suposat autor de l'incendi d'Andratx

L'home havia llançat unes brases d'una barbacoa a un descampat

El detingut per l’incendi de la Serra de Tramuntana entra als jutjats de Palma.

El detingut per l’incendi de la Serra de Tramuntana entra als jutjats de Palma. / EFE

1
Es llegeix en minuts

L'homeacusat d'haver estat el causant de l'incendi que des de divendres passat afecta laserra de la Tramuntana de Mallorca ha estatdetingutperla Guàrdia Civil.

Segons han confirmat fonts de l'institut armat, la detenció es va produir aquest dilluns a la tarda i es preveu que passi a disposició judicial aquest dimarts o dimecres.

Notícies relacionades

El detingut, I.G., de 44 anys, va declarar ahir a les dependències de la Guàrdia Civil, han afegit les fonts, i va afirmar que va llançar unes brases a un descampat, segons informa el diari 'Última hora'. El detingut havia fet una barbacoa en una finca a la zona de Son Curt el dia abans amb uns amics i va afirmar que, si va llançar les brases al descampat, va ser perquè va pensar que ja s'havien extingit.

L'incendi, que va començar divendres passat a Andratx i que s'ha estès a diversos municipis de Mallorca, ja ha arrasat més de 1.800 hectàrees de massa forestal de la serra de Tramuntana, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, i continua sense estar controlat, encara que s'espera que avui quedin estabilitzats tots els fronts, on treballen una trentena de mitjans aeris des que surt el sol fins que es pon.