32 monjos budistes, expulsats de monestirs de Tailàndia per consumir drogues

Els religiosos han ingressat en centres de desintoxicació

Un monjo budista participa en un res col·lectiu.

Un monjo budista participa en un res col·lectiu. / JAGADEESH NV (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Les autoritatsbudistes deTailàndiahan desposseït dels seus hàbits 32monjosque van donar positiu durant un test antidroga als monestirs de la província de Saraburi, segons han informat aquest dimecres mitjans locals. Dos dels monjosexpulsats eren abats en temples de la regió amb més de 15 anys de monacat, ha assenyalat el governador eclesial Phra Kru Supthamkun al diari 'Bangkok Post'.

Les proves antidroga es van fer per sorpresa en 27 temples de la localitat de Ban Mo, a uns 100 quilòmetres al nord deBangkok. I van ser 32 els monjos que van donar positiu per ús desubstàncies prohibides. Tots ells han ingressat en centres de rehabilitació.

Onada d'escàndols

En els últims anys molts han estat els escàndols protagonitzats per l'ostentosa vida d'alguns monjos budistes a Tailàndia, on el 95% de la població professa aquest credo.

Notícies relacionades

La setmana passada la justícia tailandesa va obrir una investigació contraLuang Pu Nen Khum, abat del monestir Pa Khantitham de Sisaket, a l'est del país, per presumpte delicte de blanqueig de capitals. Segons l'Oficina Contra el Blanqueig de Diners a Tailàndia el religiós posseeix entre 10 i 16 comptes bancaris en què circulaven de manera constant més de 200 milions de bat (uns 5 milions d'euros).

Luang Pu Nen Khum va saltar a primera plana dels mitjans locals fa unes setmanes quan va aparèixer en unvídeo publicat a Youtube lluint telèfons intel·ligents, ulleres de sol de marca i bosses Louis Vuitton mentre viatjava en un jet privat.