Universitats no repetirà l'examen de mates de la selectivitat

L'expedient que determinarà la causa de les errates estarà a punt en 10 dies

Els estudiants podran reclamar entre el 2 i el 4 de juliol

L’enunciat erroni, amb ’2x’ en lloc de ’2z’.

L’enunciat erroni, amb ’2x’ en lloc de ’2z’. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), l'organisme encarregat de l'organització i correcció de les proves de selectivitat, no es planteja repetir el polèmic examen de Matemàtiques, on es va detectar un error en l'enunciat de la primera pregunta. El secretari general del CIC, Claudi Alsina, ha contestat així aquest diumenge a les organitzacions i sindicats d'estudiants que havien animat els alumnes afectats a impugnar la prova o a exigir una repetició.

Alsina també ha dit que l'expedient informatiu obert a la comissió redactora dels exàmens aclarirà, a més, les errates detectades en els exàmens de Geografia i Matemàtiques per a les Ciències Socials i analitzarà les que, segons alguns testimonis, hi po haver hagut també en Llatí i Història de l'Art.

Notícies relacionades

L'expedient es calcula que es tancarà en uns deu dies, ha declarat Alsina en una entrevista a Catalunya Ràdio, just a temps perquè el 28 de juny els alumnes puguin conèixer la seva nota de selectivitat per internet, tal com s'havia anunciat. Els estudiants que no estiguin d'acord amb la puntuació i reclamin una segona correcció, podran fer-ho entre el 2 i el 4 de juliol (fins a les 14.00 hores).

L'errata més greu, i la que més queixes estudiantils ha generat, és la que, com ja va avançar EL PERIÓDICO, es va produir dimecres a la prova de Matemàtiques, on l'enunciat d'una equació lineal apareixia amb una 'x' allà on hi havia d'haver una 'z'. Malgrat que el sistema d'equacions podia resoldre's igualment (tant si la incògnita era 'x' com si era 'z'), els controladors de l'examen van interrompre la prova per dir als alumnes que modifiquessin l'enunciat. En alguns casos, es va instar els alumnes a repetir l'exercici si tenien temps, mentre que en altres es van donar 15 minuts addicionals de temps (amb el greuge comparatiu que això suposa). La interrupció va provocar moments de tensió afegida i molts nervis, en un test que va ser titllat pels estudiants com de molt complicat.