CiU adverteix a Wert que no negociaran la LOMCE si no resol el tema lingüístic

ERC també rebutja el retorn de la religió com a assignatura avaluable

1
Es llegeix en minuts

El portaveu d'Educació de CiU al Congrés, Martí Barber, ha avisat el ministre del ram, José Ignacio Wert, que si no es resolen les "línies vermelles i bàsiques" de l'ensenyament en llengua catalana i la invasió de competències que al seu'parer planteja la llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE) no entraran a debatre altres assumptes d'aquesta.

"Crec que en aquests moments no li interessa acostar-se, ni tenir punts de trobada i les nostres línies vermelles són inamovibles. Nosaltres ho hem intentat", ha lamentat Martí Barber al Congrés, després de mantenir la trobada amb el ministre a la seu del seu ministeri. Encara que reconeix que Wert ha intentat buscar aspectes on podia trobar CiU, aquests li han reiterat que fins que no es resolguin el tema de la llengua i el competencial no entraran a debatre altres aspectes.

Els representants de CiU han entregat el document compromès pel portaveu de CiU a la Cambra Baixa, Duran i Lleida, a la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, amb aquestes línies vermelles que no es poden acceptar i que al seu parer van "contra el model educatiu català" i envaeix competències autonòmiques.

Notícies relacionades

El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, que també es va reunir amb Wert, ha qualificat la LOMCE) com "un atac polític" al sistema educatiu català, "que és un model d'èxit.

Acompanyat pel també diputat d'ERC, Joan Tardà, Bosch ha subratllat que trobar-se amb Wert va ser "com parlar amb la paret". Bosch va demanar al ministre la retirada de la LOMCE no només pel tractament que concedeix la LOMCE a la immersió lingüística, sinó per la laïcitat i la tornada de la Religió com a assignatura avaluable en la mitjana escolar, o la igualtat social davant l'educació. "El projecte de nova revàlida és lesiu", ha agregat.