Absolt el cap dels Mossos acusat per la càrrega policial a la Universitat de Girona

La sentència considera que dos agents van actuar de forma "desproporcionada i gratuïta" contra els estudiants

1
Es llegeix en minuts

El Jutjat d'Instrucció número dos de Girona ha absolt per falta de proves el subinspector dels Mossos d'Esquadra jutjat per diverses faltes de lesions després d'ordenar una càrrega policial al campus de la Universitat de Girona per protegir un acte del president, Artur Mas.

La sentència manté que el subinspector va actuar de forma "professional", encara que reconeix que dos dels seus agents, a qui no es pot identificar, van actuar de forma "desproporcionada i gratuïta", segons la sentència.

Els fets van passar el 16 de desembre del 2011 quan l'Aula Magna de la UdG acollia la celebració del XX aniversari de la universitat, amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas.

Porres justificades

Notícies relacionades

Estudiants i treballadors de la universitat protestaven contra les retallades i van intentar boicotejar l'acte i quan van intentar irrompre a l'Aula Magna, els antiavalots van fer una càrrega.

Segons la sentència, en set dels nou casos denunciats "la utilització de les porres pels agents estava justificada", per evitar "una greu alteració de l'ordre públic". Però "en dos dels casos s'hi podria veure excés", apunta.