La secta Moon celebra el primer casament massiu després de la mort del seu fundador

Unes 1.000 parelles de diverses nacionalitats han contret matrimoni en la cerimònia oficiada per la viuda del fundador

Unes 1.000 parelles contrauen matrimoni en una cerimònia multitudinària de la secta Moon.

Unes 1.000 parelles contrauen matrimoni en una cerimònia multitudinària de la secta Moon. / KIM HONG-JI (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

L'Església de la Unificació ha celebrat aquest diumenge a Corea del Sud una cerimònia de casament massiu en què han contret matrimoni unes 1.000 parelles de diverses nacionalitats, la primera després de la mort del seu fundador, el reverendSun Myung Moon. La cerimònia, denominada'Benedicció còsmica sagrada', s'ha celebrat al seu principal temple, el Centre Mundial de la Pau Cheong Shim, al comtat de Gapyeong, província de Gyeonggi, a 60 quilòmetres a l'est de Seül.

L'acte l'ha oficiatHak Ha Han, viuda del fundador, i ha comptat a més amb la participació d'unes 2.500 parelles ja casades anteriorment per aquest ritu, el primer que se celebra després de l'"ascensió" delreverend Moon fa més de sis mesos, segons un comunicat de l'Església de la Unificació.

En total, unes 20.000 persones han assistit al recinte de Gapyeong, on els monitors de vídeo han recollit en viu 8.500 parelles més que han recitat vots matrimonials des de diferents punts del món.

IMPERI ECONÒMIC

Sun Myung Moon, que va fundar l'Església de la Unificació, coneguda com a secta Moon, el 1956 i posteriorment es va autoproclamar"messies"de la humanitat davant els seus fidels, va morir el 3 de setembre als 92 anys per complicacions derivades d'unapneumòniaque patia.

Notícies relacionades

Ja des del 2008,Hyung Jin Moon, de 33 anys i fill petit del fundador iHak Ha Han, va ser nomenat president de l'Església de la Unificació, que assegura que té uns tres milions d'adeptes en 194 països. Al capdavant de l'imperi econòmic multinacional que l'Església ha amassat sota el conglomerat empresarialTongil Group ha quedat el quart fill de la parella, Kook Jin Moon, també conegut com a Justin Moon, de 42 anys.

El grup Tongil té des d'institucions educatives i mitjans de comunicació a Corea del Sud, els Estats Units i altres països fins a un fabricant automobilístic a Corea del Nord o el Seongnam Ilhwa Chunma, l'equip de futbol amb més títols de la K-Lliga sud-coreana.