TORRELLES DE FOIX

Canelons vegans sense gluten

1
Es llegeix en minuts

Ingredients

1 ceba • 2 carbassons 10 xampinyons • 2 manats d'espinacs • 1 albergínia gran • sal • pebre • oli • mig pebrot • tomàquet triturat

La recepta

Piqueu la ceba ben fina i poseu-la en una cassola amb oli fins que es torni transparent. Afegiu-hi el carbassó i els xampinyons tallats en dauets molt petits, i, finalment, els espinacs. Deixeu que tot vagi fent xup-xup fins que perdi tota l'aigua i afegiu-hi una mica de sal i pebre. Reserveu-ho i deixeu-ho refredar durant una estona per poder manipular la barreja amb les mans.

Mentrestant, es pot anar fent la pasta vegetal dels canelons. Per fer-ho, amb la mandolina, talleu l'albergínia gran en làmines, però no massa fines, perquè s'han de poder passar després per la paella amb oli sense que es trenquin. Una vegada tallades, poseu-les en remull en aigua amb sal perquè l'albergínia elimini tot el gust amarg. A continuació, deixeu escórrer les làmines, passeu-les per la paella amb una mica d'oli i col·loqueu-les sobre paper de cuina perquè absorbeixi tot l'oli sobrant. Quan les làmines estiguin fredes, es farceixen amb la pasta i s'enrotllen.

Tot caneló necessita una beixamel, però és difícil elaborar-la amb llet vegetal (amb llet de soja pot quedar massa dolça). Una alternativa podria ser una salsa de tomàquet. Aquesta és la proposta: poseu en una paella un rajolí d'oli i uns trossets de pebrot fins que s'estovin. A continuació, afegiu-hi el tomàquet triturat i una miqueta de sal. Una vegada fet aquest sofregit, passeu-lo pel túrmix i cobriu els canelons amb aquesta salsa.

Notícies relacionades

El comentari

La idea del caneló en la seva més pura forma vegetal. Una bona recepta per a les persones que tenen problemes d'intolerància al gluten.