SANT BOI DE LLOBREGAT

Canelons de marisc

1
Es llegeix en minuts

Ingredients

1 paquet de plaques de canelons • mig quilo de filets de lluç congelats sense pell • mig quilo de gambes pelades crues • 300 grams de carn de vieira • 1 pastanaga • 1 ceba • mig got de tomàquet triturat natural • 3 cullerades de farina • sal • oli d'oliva

La recepta

Es ratllen la ceba i la pastanaga i se sofregeixen a foc molt lent en una cassola amb un rajolí d'oli. Els filets de lluç congelats sense pell, les gambes i les vieires es couen en aigua bullent (ho heu de tirar tot a l'olla quan arrenqui el primer bull). Quan tot estigui ben cuit, retireu-ho i deixeu-ho escórrer.

A continuació, talleu tot el peix i el marisc a trossos molt petits i afegiu-ho a la cassola juntament amb la ceba i la pastanaga ja sofregides. Barregeu-ho tot bé, afegiu-hi el mig got de tomàquet natural i deixeu-ho sofregir durant un parell de minuts. A continuació, afegiu-hi les tres cullerades de farina i torneu-ho a barrejar bé. Quan està tot ben sofregit, aneu-hi afegint a poc a poc la llet sense deixar de remenar fins a aconseguir que quedi una massa espessa i consistent. Reserveu-ho i deixeu-ho reposar.

Bulliu les plaques de canelons en aigua abundant i deixar-les escórrer. A continuació, esteneu-les i repartiu la pasta de marisc i peix sobre les plaques. Enrotlleu els canelons i col·loqueu-los en un recipient o una plata per anar al forn.

Prepareu una beixamel al gust i aboqueu-la per damunt dels canelons fins que quedin ben coberts. També podeu prescindir de la beixamel i aleshores podeu cobriu els canelons amb una salsa de tomàquet. Poseu-los a gratinar al forn prèviament escalfat i... ¡Bon profit!

Notícies relacionades

El comentari

Les vieires no acostumen a figurar entre els ingredients dels canelons. Són una bona aportació per donar-hi més textura.