BARCELONA

Canelons clàssics

1
Es llegeix en minuts

Ingredients

Carn de pollastre • carn de vedella (jarret, preferiblement) • filet de porc un tros de pernil • 1 cervellet • 2 o 3 cebes • maizena • llet sencera • plaques de canelons • oli • mantega • vi blanc • sal • nou moscada • formatge ratllat

La recepta

En una cassola, poseu a rostir tota la carn amb molta ceba i ben regada amb un rajolí de vi blanc. Mentrestant, feu bullir el cervellet i, un cop cuit, acabeu de netejar totes les restes de greix i talleu el pernil a trossets molt petits. Incorporeu-lo a la carn i tritureu-ho bé.

A continuació, poseu en una cassola o en una paella una mica de mantega i maizena i, quan estigui torrada, afegiu-hi la llet i remeneu-ho bé amb la batedora per aconseguir una beixamel espessa. Una vegada tingueu feta la beixamel, barregeu-la amb les carns triturades fins que quedi una pasta compacta i densa. Deixeu-ho refredar i reserveu-ho.

Bulliu els canelons en abundant aigua amb una mica de sal i un raig d'oli. És important que hi hagi molta aigua, perquè no s'enganxin les plaques de canelons, i remeneu-les amb molt de compte a l'abocar-les a l'aigua per poder-les desenganxar sense que es trenquin.

Quan siguin cuites, passeu-les per aigua freda i esteneu-les sobre el marbre de la cuina, per omplir-les amb la pasta de carn. Enrotlleu els canelons amb compte i col·loqueu-los en una safata.

A continuació, feu una altra beixamel més clareta que la del farcit i cobriu els canelons (s'hi pot afegir una punteta de nou moscada). Poseu-hi formatge ratllat i repartiu-hi uns daus de mantega perquè es daurin millor. Gratineu-ho i serviu-ho.

Notícies relacionades

El comentari

En uns canelons batejats amb el nom de clàssics no hi pot faltar un cervellet. Sens dubte, una bona recepta.