NADAL A LA CUINA
Els millors canelons del món
EL PERIÓDICO convida els lectors a explicar amb quina recepta preparen el plat estrella de Sant Esteve

Els millors canelons del món www._MEDIA_2
¿Quins són els millors canelons del món? A aquesta pregunta tots solem donar la mateixa resposta: els de la nostra mare, o millor, la nostra àvia, ja que les àvies tenen el monopoli de les millors receptes de canelons; gairebé sembla que si no s'és àvia no se sap fer uns canelons com Déu mana.
El 26 de desembre, dia de Sant Esteve, és oficiosament a Catalunya el dia dels canelons. EL PERIÓDICO vol convidar totes aquestes àvies i, per descomptat, també els fills i néts que hagin recollit el testimoni a la cuina a enviar-nos les seves receptes, a compartir amb nosaltres, si és possible, el secret d'aquells canelons únics. Totes les receptes que ens arribin seran publicades a la web del diari i els usuaris podran votar quina és la seva preferida. D'aquesta manera, els participants tindran ocasió de conèixer la multitud d'idees que existeixen per preparar un plat que es pot elaborar amb diferents ingredients i de múltiples maneres, des de les més tradicionals fins a les més trencadores.
La tradició diu que a Catalunya, els canelons es van popularitzar com una manera de reaprofitar les sobres de l'escudella i carn d'olla del dia de Nadal. Així, l'endemà de Nadal la pasta es farcia amb les sobres de la carn rostida o guisada. Però els costums evolucionen, i avui dia el més habitual és que, per a un dia tan assenyalat com el de Sant Esteve, es comprin els ingredients expressament perquè la família pugui disfrutar d'un plat extraordinari.
Farcits de pollastre rostit amb bolets, de carn de gall dindi, de porc o de vedella, plens de tonyina, amb tomàquet o sense, amb un tros de botifarra o sense... Són molts els ingredients i molt diverses les maneres de preparar els canelons. Volem saber quina és la més típica en les famílies el dia 26, i també quina és la més peculiar, i quins són els components més singulars que s'utilitzen per elaborar aquest plat. Per a això necessitem la vostra recepta.
Envieu les vostres receptes aentretodos@elperiodico.com i consulteu-les aentretots.elperiodico.cat
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- TELEVISIÓ I MAS ¿Substitut? El pitjor possible
- Barcelona, protagonista La Central obre la seva nova llibreria a Consell de Cent
- Mundial de MotoGP Marc Márquez aconsegueix que els rivals el vegin imbatible
- La ronda francesa Sense Juan Ayuso no hi ha paradís al Tour
- Waterpolo Espanya s’ensorra davant Hongria i lluitarà pel bronze contra els EUA