HALLOWEEN TRÀGIC

Botella destitueix els responsables municipals del Madrid Arena

L'alcaldessa cessa el conseller delegat i el director gerent de Madrid Espacios y Congresos per "pèrdua de confiança"

Botella cessa dos càrrecs per pèrdua de confiança. / periodico

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / Madrid

L'alcaldessa deMadrid,Ana Botella, hadestituït elconseller delegat i el director gerent deMadrid Espacios y Congresos, José Rivero, i Jorge Rodrigo, respectivament per "pèrdua de confiança" després de la mort de quatre noies en la festa de Halloween al pavelló de Madrid Arena.

En un comunicat, l'alcaldia explica que ha aparegut un document en què es confirma que aquesta empresa municipal va firmar un compromís de fidelització amb Diviertt i que li va oferir unes condicions preferents durant aquest any i el vinent. En la nota s'explica que aquestcontracte no era conegut pels responsables de l'ajuntament.

Mentrestant, el propietari de l'empresaKontrol 34,Carlos Manzanares, ha assegurat davant el jutge de plaça de Castilla, que no es va encarregar de les tasques deseguretatsinó que va prestar serveis de treball auxiliars. Aquest imputat, igual que el responsable de Madrid Arena,Miguel Ángel Flores, va assegurar que el consistori que dirigeix Ana Botella era l'encarregat de controlar la seguretat dins del pavelló.

Notícies relacionades

Aquest imputat també va explicar que l'aforament de la pista central, on es va produir l'allau en què van morir les noies, era de 3.680 persones. Flores va explicar que unes 3.000 o 4.000 persones van accedir a aquesta zona cap a les tres de la matinada després d'haver participat en un 'macrobotellon' que no va ser controlat per la policia municipal.

Així mateix, Flores va declarar al jutge que va imprimir 17.500 entrades, encara que després en va vendre 9.500. Per això, va destruir la resta. Divendres que ve, el jutge i els advocats assistiran al desprecintament de les urnes que han aparegut en un local annex en què han estat localitzades les entrades.

Temes:

Madrid Arena