DECLARACIÓ DAVANT EL JUTGE

L'organitzador de la festa del Madrid Arena culpa la policia municipal de l'allau

El propietari de Diviertt afirma que la seguretat del local era responsabilitat de l'ajuntament

Miguel Ángel Flores (dreta), gerent de Diviertt, amb el seu advocat, al jutjat.

Miguel Ángel Flores (dreta), gerent de Diviertt, amb el seu advocat, al jutjat. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
MARGARITA BATALLAS / Madrid

El responsable de l'empresa Diviertt,Miguel Ángel Flores, ha responsabilitzat lapolicia municipal dels greus incidents que van tenir lloc el 31 d'octubre al pavelló Madrid Arena, en què van morir quatre noies, per no haver controlat el 'botellon'que es va portar a terme als voltants d'aquest edifici. "Des de les onze de la nit fins a les tres del matí van estar bevent unes 3.000 o 4.000 persones" i després van accedir a l'escenari del local, ha dit.

L'empresari s'ha desmarcat de laseguretat del local i ha explicat que era responsabilitat de l'Ajuntament de Madrid. També ha manifestat que una altra de les seves empreses es va encarregar de facilitar personal per atendre serveis, però va negar que tingués alguna funció de responsabilitat.

Flores ha confirmat que la seva empresa va vendre unes 9.000 entrades, però va admetre que l'aforament hauria pogut arribar a les 14.000 o 15.000 persones quan van accedir al recinte els joves del 'botellon' que havien ocupat l'aparcament i restaurants de la zona. El jutge l'ha deixat en llibertat amb l'obligació de comparèixer dues vegades al mes al jutjat. La fiscalia no ha sol·licitat cap mesura cautelar.

Llibertat amb càrrecs

Notícies relacionades

Fonts fiscals han explicat que la investigació està en la seva primera fase i que encara no s'ha pogut determinar la responsabilitat dels imputats. També han aclarit que, en aquest cas, no es donen cap de les exigències per sol·licitar una mesura com la presó, ja que no hi ha risc de fuga ni de destrucció de proves ni de reiteració delictiva. L'advocat Gerardo Viada, que representa una de les menors mortes, ha reclamat una fiança de 100.000 euros, però el jutge ha decidit deixar-lo en llibertat amb càrrecs.

Flores ha arribat als jutjats de la plaça de Castilla de Madrid uns minuts abans que comencés la seva declaració, que estava prevista per a les deu del matí. I ha accedit a la seu judicial per una porta del darrere. En un descans de la compareixença se l'ha vist visiblement afectat. Durant el seu interrogatori s'ha negat a contestar les preguntes de les acusacions populars com ara Mans Netes.