HALLOWEEN TRÀGIC

Un policia diu que no va poder assistir una víctima del Madrid Arena per falta d'espai

L'organitzador de l'acte i el responsable de la seguretat declaren davant el jutge aquest dimarts per l'allau que va matar quatre noies

Miguel Ángel Flores (dreta), gerent de Diviertt, amb el seu advocat, al jutjat.

Miguel Ángel Flores (dreta), gerent de Diviertt, amb el seu advocat, al jutjat. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

Unpolicia municipal no va poder iniciar les maniobres de recuperació cardiopulmonar a una de les víctimes del Madrid Arena al mateix recinte per "la gran quantitat de gent que hi havia", com revela el subdirector general del Samur en la investigació que ha portat a terme el Govern municipal i que va ser presentat dijous. A la festa hi van morir quatre noies i una cinquena està en estat greu a conseqüència de les ferides sofertes en una allau.

Així, el document relleva que una de les víctimes, que moriria dos dies després a l'Hospital 12 de Octubre, va ser rescatada per un agent de Policia. ElSamur, que hi va anar en principi a atendre una altra jove, la va trobar en aturada cardiorespiratòria.

"Segons sembla ha estat rescatada per un policia municipal que l'ha tret fora. Diu que ha iniciat maniobres RCP bàsica als 10 minuts de l'acte ja que li ha estat impossible fer-ho abans donada la gran quantitat de gent que hi havia", recull l'informe del Samur. Les maniobres de recuperació van ser continuades pels serveis d'emergències.

Aquesta víctima va recuperar el pols cardíac després de 25 minuts de maniobres de suport vital avançat i va ser traslladada al 12 de Octubre en situació d'inestabilitat hemodinàmica i deficient resposta neurològica.

Notícies relacionades

El propietari de l'empresaDiviertt i organitzador de l'acte al Madrid Arena, Miguel Ángel Flores, i el responsable de l'empresa de seguretat Kontrol 34 declararan com a imputats aquest dimarts davant el jutge Eduardo López Palop.

En l'informe elaborat per l'Ajuntament de Madrid es recull que Flores va contestar al Consistori després de la tragèdia a través d'un SMS que a la festa hi havia 9.650 persones, quan l'aforament màxim permès era de 12.000. L'atestat policial presentat al jutge instructor parla d'un aforament "de sobres sobrepassat".