Moren tres noies en una allau en una festa de Halloween a Madrid

El llançament d'una bengala va provocar la desbandada mortal al Madrid Arena

L'Hospital Doce de Octubre desmenteix que una de les ferides greus hagi mort

Moments de tensió en una sortida del recinte Madrid Arena, on han mort tres persones a causa d’una allau / YOUTUBE / KIKE 1004

3
Es llegeix en minuts

Tres noies han mort aquest dijous a la matinada asfixiades i dues més estan molt greus al resultar aixafades durant una allau que hi ha hagut en una multitudinàriafesta de Halloweenque se celebrava al pavellóMadrid Arena, propietat de l'Ajuntament de Madrid, i que és a la Casa de Campo. Les cinc noies són espanyoles, amb edats compreses entre els 17 i els 20 anys.

El grup d'homicidis de la policia judicial de la direcció superior de Madrid s'encarrega d'una investigació que ha de determinar si l'empresa organitzadora de la festa electrònica Thriller Music Park, Diviertt, va complir tots els requisits de seguretat exigits en aquesta mena d'actes. Fonts de la investigació han assegurat a aquest diari que, en un principi, sembla que sí.

Elsorganitzadors van complir l'aforament permès, de 10.000 persones. Encara més, es van vendre unes mil entrades menys de les posades a la venda, i lesportes d'emergència eren obertes i sense obstacles. També hi havia el convenient servei de filtratge a les entrades. Encara que no va evitar que es colés una bengala llançada per un dels assistents, que és la persona que ara la policia intenta identificar mitjançant la declaració de testimonis i el visionat de les càmeres de seguretat.

9.000 persones

La tragèdia va tenir lloc cap a les quatre de la matinada. A l'interior, gairebé 9.000 persones, moltes disfressades, disfrutaven d'alguns dels millors 'dj' de música electrònica del moment, entre ellsSteve Aoki, que era el cap de cartell. Segons el relat de diversos testimonis, i que aquest migdia ha donat per bo el vicealcalde de l'Ajuntament de Madrid, Miguel Ángel Villanueva, el succés es va desencadenar en un passadís lateral a la pista central. Aquest passadís estava dissenyat amb elements del terror. I va ser allà on segons els testimonis algú va tirar una bengala.

La gent va començar a córrer en direcció contrària a la pista central i es va produir unembús a l'altura d'una escala. Va ser allà on diverses persones van ser aixafades, i cinc noies van patir parades cardiorespiratòries. Dues van morir al mateix lloc, després de més de mitja hora d'intents de reanimació, i una altra durant el trasllat a l'hospital. El cap de guàrdia del Samur de Madrid va explicar que, a falta de l'autòpsia, la causa de la parada és d'"origen traumàtic per esclafament, possiblement al patir una caiguda i ser trepitjades".

Al migdia van ser localitzades les famílies de les tres víctimes mortals i de les dues ferides. Les noies mortes són Katia Esteban Casielles, nascuda el 1994 a Madrid, i resident a la petita localitat de Daganzo; Rocío Oña Pineda, de la mateixa edat i també veïna de Madrid, i Cristina Arce de la Fuente, de 17 anys, que ha costat més d'identificar perquè va accedir al local amb un DNI d'una altra persona (la festa era per a més grans de 18 anys). Les noies ferides, amb pronòstic crític, són María Teresa Alonso Vinateo i Belén Langdon Real.

Després de l'allau, molts dels assistents van començar a telefonar al 091 d'emergències de la Policia Nacional, per explicar el que estava passant a l'interior, segons un portaveu de la Prefectura de Madrid. Quan van arribar al recinte les primeres patrulles, els serveis d'Emergències ja estaven actuant. La policia va decidir llavors que el millor per mantenir la seguretat de la resta de joves que hi havia a la festa, la majoria dels quals no es van adonar del que havia passat, perquè seguien ballant a la pista principal, era que la música no parés en cap moment i que es produís un desallotjament esglaonat. I així va anar. La música va continuar fins gairebé les 6.30 de la matinada, hora a la qual van abandonar el recinte els últims assistents, sense saber el que havia passat.

Moltes imatges a Twitter i Instagram 

Notícies relacionades

Durant tot el diaTwitter iInstagram s'han omplert de missatges i imatges d'assistents a la festa. Alguns per explicar que bé que s'ho havien passat, sense adonar-se de res. I altres per denunciar un excés d'aforament, que la policia i l'ajuntament han negat.

Lafestaoferia, per 22 euros, una "atmosfera tètrica i divertida aconseguida gràcies als efectes visuals i sonors" amb alguns coneguts punxadiscos, segons la pàgina web de Madrid Espacios i Congresos. L'organització suggeria disfresses inspirades en el vídeo de 'Thriller', de Michael Jackson, i anunciava com a estrella de la festa el 'dj' Steve Auki, a més de Julien Leik, Autoerotique, Army of the Universe i Ed is Dead. El recinte, que té 30.000 metres quadrats de superfície, es lloga per a fires, concerts, actes esportius i qualsevol tipus d'espectacle. Pertany a l'empresa municipal Madrid Espacios y Congresos.