Tres dones d'una mateixa família moren en un incendi a Sabadell

Una quarta persona, un menor fill d'una de les víctimes, es troba en estat crític

El foc es va declarar a l'entrada de la vivenda i va impedir la sortida de les víctimes

La vivenda on s’ha produït el sinistre.

La vivenda on s’ha produït el sinistre. / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / ANTONIO BAQUERO / Sabadell

Tres dones de 35, 37 i 58 anys pertanyents a una mateixafamília hanmort i una quarta persona, unmenor de 14 anys fill d'una de les víctimes, ha resultatferida de gravetat enun incendi que ha tingut lloc a les 05.45 hores d'aquesta matinada en un immoble deSabadell. Hi ha deu persones més afectades lleus.

Els fets s'han produït a la planta baixa delnúmero 23 del carrer Forcanada, al barri de la Plana del Pintor. El foc s'ha declarat "a lapart del davant de la casa, on es troben el menjador i la cuina", segons ha explicat el cap de guàrdia dels Bombers de la Regió Metropolitana Nord, David Borrell.

Malgrat la perícia del marit d'una de les víctimes i de l'ajuda d'algun veí, no s'ha pogut salvar les víctimes. La virulència de les flames a l'entrada de la vivenda els ha impossibilitat la fugida. Les tres dones han mort perinhalació de fum

De l'interior del pis afectat, els bombers han rescatat quatre persones d'origen bolivià en estat inconscient. Els cossos estaven en un celobert, a la part del darrere de la vivenda. Malgrat les maniobres de reanimació que se'ls ha practicat, tres d'elles han mort i la quarta ha estat traslladada en estat crític a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.

Veïns desallotjats

Els Bombers també han hagut de rescatar els veïns dels pisos superiors. Set d'ells han resultat afectats de caràcter lleu perinhalació de fum. Cinc han estat traslladades al Parc Taulí, i dues més a l'Hospital de Terrassa. L'estructura de la casa ha quedat danyada i, per precaució, no s'hi pot viure, de manera que els veïns seran reallotjats fins que es determini l'estat de l'immoble.

Notícies relacionades

"He sentit els cops a la paret i he sortit al carrer, i allà hi havia el marit cridant i demanant ajuda amb la seva dona, però ella ha tornat a entrar i no ha tornat a sortir", ha explicat Cayetano Torres, veí del barri que ha intentat socórrer les víctimes oferint una escala per accedir a la casa a través del celobert.

Dia de dol

L'alcalde de Sabadell,Manuel Bustos, ha explicat que "la casa teniareixes a les finestres, cosa que va ha pogut dificultar la situació de les víctimes", que, en qualsevol cas, han anat fins a la part del darrere de la vivenda per fugir del foc, que ha estat "violent i ràpid". L'ajuntament ha decretat per a aquest dijous un dia de dol en memòria de les tres víctimes mortals.