Valladolid bat un rècord Guinness amb 15.000 persones sostenint pilotes de platja

Els participants han aportat ampolles d'oli per al Banc d'Aliments

Valladolid aconsegueix un altre rècord del Llibre Guiness.

Valladolid aconsegueix un altre rècord del Llibre Guiness. / NACHO GALLEGO (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La ciutat deValladolidha tornat a entrar aquest diumenge alLlibre Guinness dels rècords, en aquesta ocasió amb el nombre més alt de persones, 14.992, mantenintpilotes de platja en l'aire. L'intent de batre un rècord s'ha convertit ja en un acte tradicional de les festes patronals de Valladolid i en aquesta ocasió milers de persones s'han acostat fins a la cèntrica Acera de Recoletos de la capital val·lisoletana, per batre un rècord que fins ara ostentava Ohio (Estats Units), amb 654 participants.

Notícies relacionades

El jutge del Guinness Craig Glenday, vingut de Londres, ha estat l'encarregat d'entregar el certificat de la nova marca a la coordinadora de penyes de Valladolid, que ha organitzat l'acte amb motiu de les fires i festes de la capital val·lisoletana. Els participants havien de mantenir una pilota de platja en l'aire durant deu segons, sense que aquesta caigués a terra. El president de la coordinadora de penyes de Valladolid, Juan Antonio Bermejo, en declaracions als periodistes, ha explicat que l'organització tenia por que l'aire que s'ha aixecat a la ciutat a la tarda pogués llençar algunes de les pilotes. Bermejo ha indicat que, com cada any, l'acte té també un "fi solidari", ja que en aquesta ocasió han demanat als participants que aportessin ampolles d'oli destinades al Banc d'Aliments de Valladolid.

L'any passat unes 15.000 persones van batre el rècord de més gent ventant-se i el 2010 el de màxim nombre de persones onejant banderes, amb prop de 35.000, incloent-hi el popular Manolo del Bombo. En altres anys les marques mundials han estat de gent llepant gelats o caramels amb pal, de batalla amb pistoles d'aigua o de persones inflant globus