RESOLUCIÓ JUDICIAL

El jutge no veu homofòbia en l'homilia de Reig

El bisbe va equiparar homosexualitat a corrupció i prostitució

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

El jutge ha arxivat la demanda presentada contra el bisbe d'Alcalá, Juan Antonio Reig Pla, al no apreciar delicte en la seva homilia del Divendres Sant, emesa en directe per La 2, en què es va referir als homosexuals dient: «Pensen des de petits que se senten atrets per persones del seu mateix sexe i, a vegades, per comprovar-ho es corrompen i es prostitueixen o van a clubs nocturns d'homes. Us asseguro que troben l'infern».

Notícies relacionades

El jutge Antonio Cervera considera que de les paraules del bisbe es desprèn «una posició crítica amb l'homosexualitat», però «no contenen una injúria als homosexuals en general ni tampoc una crida a la discriminació per raó de la seva orientació sexual».

L'ACTE DEL JUTGE «L'examen complet de les paraules del bisbe Juan Antonio Reig Pla no permet entendre raonablement que estigués provocant a la discriminació, a l'odi o a la violència contra els homosexuals (article 510.1 del Codi Penal), ni que estigués difonent informacions injurioses sobre els homosexuals en relació amb la seva orientació sexual», argumenta la seva decisió el magistrat en l'acte de sobreseïment.