#QUERELLAPARATO

El 15-M demana donacions per denunciar Rato per Bankia

Els indignats sol·liciten 15.000 euros per presentar una querella i 80.000 més per al procés legal

Sostenen que tenen preparat un equip jurídic i el suport d'antics treballadors de Bankia

Els indignats del 15-M i l’Associació d’Afectats per la Hipoteca protestant davant d’una entitat de Bankia el mes de maig passat.

Els indignats del 15-M i l’Associació d’Afectats per la Hipoteca protestant davant d’una entitat de Bankia el mes de maig passat. / JOSÉ LUIS ROCA / Madrid

1
Es llegeix en minuts
TONI SUST / Barcelona

El15-M ha posat en el seu punt de mira l'expresident deBankiaRodrigo Rato, i es proposa perseguir-lo legalment per la seva gestió al capdavant de l'entitat bancària, que se saldarà, segons els càlculs, amb un rescat públic de més de 20.000 milions d'euros. Els indignats, que ja van encunyar elhastag #15MpaRato, han passat a una "segona fase": #QuerellaPaRato. Ara necessiten suport econòmic: diuen que els fan falta 15.000 euros per presentar una querella, que volen tenir redactada aquesta setmana. A més, els impulsors de la campanya legal contra Rato consideren que necessiten 80.000 euros més per mantenir el procés i la investigació. La campanya de recollida de fons comença aquest dimarts a la web decrowdfundinggoeo.org.

Primera querella ciutadana

"¿I què són 15.000 euros per a tot un poble enfurismat?", es pregunta el 15-M a internet. Segons els indignats, accionistes de Bankia s'han posat en contacte amb ells per personar-se en la causa una vegada s'hagi obert, i antics treballadors de l'entitat estan disposats a testificar en un judici. Si tot s'acaba consolidant, aquesta serà la "primera querella ciutadana contra la banca" en el marc de la crisi.