INCIDENTS AL CENTRE DE BARCELONA

Una dotzena de detinguts en la marxa d'estudiants, dos d'ells, menors

Els manifestants abandonen la protesta davant del Mobile World Congress

Diversos detinguts després de la crema de contenidors i un cotxe i el trencament de vidres d'un banc

Altercats aquet matí durant la manifestació contra les retallades educatives celebrada a Barcelona. / MÒNICA TUDELA / Foto: DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
MARINA GASCÓ / CARMEN JANÉ / Barcelona

Les manifestacions d'estudiants registrades pels carrers del centre de Barcelona contra les retallades en matèria educativa s'han saldat amb dotze detinguts, dos d'ells menors d'edat. Així mateix, els serveis sanitaris han atès 12 persones, set mossos i cinc ciutadans, tots ells de caràcter lleu.

Mentrestant, elcentredeBarcelonaha recuperat la normalitat després delsincidents protagonitzats per uns centenars de manifestants al final de lamultitudinària marxamarxad'aquest migdia contra lesretalladesen l'educació. Almenys cinc mossos i quatre manifestants han necessitat atenció mèdica, informa Europa Press. 

Els col·lapses s'han succeït a bona part del centre de la ciutat. Un dels punts calents ha estat durant la tarda la plaça d'Espanya,on un cordó policial protegia el recinte firal on se celebra el Mobile World Congressi evitava que uns 150 joves congregats hi poguessin accedir. L'estació de metro d'Espanya i el centre comercial de Las Arenas, situat a la mateixa plaça, han hagut de ser tancats en algun moment, i hi ha hagut almenys un detingut. Cap a les 20.30 hores, els joves han abandonat la plaça per dirigir-se a unaassembleaa la plaça de la Universitat.

Part dels congregats s'han desplaçat, així mateix, al capvespre a la comissaria de les Corts, on un centenar de persones exigien la posada en llibertat dels detinguts durant la jornada.

Lamanifestació del migdia havia transcorregut sense incidents fins a arribar a l'edifici de laborsa, que ha rebut una pluja de pedres, ous i pintura. AgentsantiavalotsdelsMossos d'Esquadra han carregat després que alguns manifestants trenquessin els vidres d'una oficina bancària veïna.

Ocupat el rectorat de la UB

La marxa ha acabat on havia començat, a la plaça de la Universitat, on una assemblea multitudinària ha seguit tallant el trànsit a la Gran Via fins poc abans de les quatre de la tarda. Uns centenars de manifestants han forçat les portes de l'edifici històric de laUniversitat de Barcelona (UB) i han ocupat el rectorat.

Notícies relacionades

A la cua de la manifestació també hi ha hagut incidents a la confluència dels carrers de Balmes i Diputació i a Enric Granados, amb crema de contenidors i càrregues policials. Un dels incendis ha afectat un cotxe aparcat, i els Mossos han efectuat diverses detencions.

La Secretaria d'Universitats de la Generalitat ha lamentat els altercats i els ha atribuït a "grupuscles aïllats i sense cap relació amb la comunitat universitària".