SEGONS L'INSTITUT D'ESTUDIS FISCALS BRITÀNIC

Un de cada quatre nens del Regne Unit viurà en la pobresa absoluta el 2020

Les retallades en els subsidis i l'augment d'impostos augmenten la taxa de famílies que reben menys del 60% del sou mitjà

1
Es llegeix en minuts

Prop d'una quarta part delsnensdelRegne Unit viuran en lapobresa absoluta a finals d'aquesta dècada, a causa de lapolítica fiscal i de subsidis de l'actual Govern britànic, assenyala un estudi publicat aquest dimarts.

L'anàlisi --a càrrec de l'Institut d'Estudis Fiscals (IFS, sigles en anglès), una organització d'investigació financera independent-- indica que elsingressos mitjans de la població baixaran un 7% cap a finals d'aquesta dècada, cosa que empenyerà més nens cap a lapobresa absoluta. D'acord amb l'IFS, 3,1 milions de nens, un 23,1%, viuran en la pobresa absoluta el 2020, davant els 2,8 milions, un 21,1%, comptabilitzats en l'actualitat.

Segons l'institut, la pobresa "absoluta" es dóna quan una família rep menys del 60% d'un ingrés mitjà.

L'organització considera que les retallades en els subsidis a les famílies aplicades pel Govern de coalició i l'augment dels impostos, com l'IVA (que ha passat del 17,5% al 20%), estan afectant les famílies. L'IFS afegeix que l'actual Administració britànica no complirà amb els objectius de reduir la pobresa, continguts en l'anomenada llei de pobresa infantil, aprovada per l'anterior Govern laborista amb el suport de tots els partits el 2010 i que establia que no més del 5% dels menors havien de viure en la pobresa absoluta cap a finals d'aquesta dècada.

Subsidis per a famílies amb nens

Notícies relacionades

"L'anterior Govern va incrementar considerablement la despesa en subsidis i ajudes fiscals per a les famílies amb nens i la pobresa infantil va baixar prop d'una quarta part entre el 1998 i el 2009", va assenyalar un dels autors de l'informe,James Browne. "Però això no va ser suficient perquè el Govern aconseguís els seus objectius sobre pobresa infantil", va afegir. "Fins i tot si hi hagués --va dir-- un enorme increment en els recursos disponibles, és difícil veure com la pobresa infantil pugui caure prou per aconseguir els objectius en nou anys".

La directora de l'organitzacióChild Poverty Action Group, Alison Garnham, va dir que aquest "informe deixa les estratègies sobre pobresa infantil i mobilitat social del Govern en perill". "El Govern ha d'acceptar que no es pot combatre la pobresa o millorar les oportunitats de vida fent que la gent pobra sigui menys pobra", va afegir. "Els ministres semblen negar que, en virtut de les polítiques actuals, el seu llegat sobre pobresa infantil pot ser el pitjor de tots els Governs en una generació (25 anys)", va agregar.