reunió internacional d'escoles taurines

Reclamen que l'ensenyament taurí es consideri formació professional

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Confederació Mundial d'Escoles Taurines ha expressat la seva "disconformitat" amb la prohibició dels toros a Catalunya i ha acordat sol·licitar a les administracions que l'ensenyament taurí sigui considerat formació professional. 

l'Escola Taurina d'Albacete ha informat avui d'aquests acords en un comunicat firmat per la Confederació Mundial d'Escoles Taurines, que s'ha reunit aquests dies a la ciutat castellanomanxega. 

Sobre la prohibició de les corrides de toros a Catalunya, la Confederació ha denunciat que "amb aquesta mesura s'impedeix que joves de Catalunya puguin exercir la seva il·lusió de formar-se a la comunitat en què resideixen per arribar a ser toreros". I ha insistit en la necessitat de "defensar la llibertat dels joves del món perquè puguin exercir el seu dret de voler ser toreros". 

Pagament per drets de formació

Notícies relacionades

En la reunió s'ha aprovat, igualment, iniciar l'elaboració d'un document model perquè les Escoles Taurines tinguin els drets de formació dels seus alumnes i, quan aquests arribin a matadors de toros, ingressin una quantitat a la seva Escola Taurina, en concepte de drets de formació. Aquesta quantitat, encara per fixar, es reinvertiria en la formació dels alumnes d'aquesta mateixa Escola Taurina. 

També s'ha acordat nomenar vicepresident de la Confederació Mundial el director de l'Acadèmia Taurina Municipal d'Aguascalientes (Mèxic), Claudio Huerta Guerra. La Confederació Mundial d'Escoles Taurines agrupa 60 escoles taurines d'Espanya, França, Portugal, Colòmbia i Mèxic.