OBRES D'ACCÉS DE L'AVE A BARCELONA

Magdalena Álvarez afirma que no hi ha "el plantejament" de retirar el contracte a OHL i descarta la seva dimissió

Morlán confirma la paralització de les obres de l'AVE i diu que, de moment, no s'han rescindit contractes

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / SEVILLA

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha descartat que vulgui dimitir i ha afirmat que en el si del departament que dirigeix no hi ha "el plantejament" de retirar el contracte a la constructora OHL, responsable d'un tram de les obres de l'AVE a l'entrada a Barcelona.

En declaracions als mitjans, prèvies a la roda de premsa que ofereix a Sevilla per fer un balanç de la gestió del Govern de Zapatero, la ministra ha assegurat que no preveu rescindir el contracte a OHL tot i que, després de conèixer-se el nou incident d'ahir, l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) va ordenar a la constructora que controla i presideix Juan Miguel Villar Mir paralitzar les obres i les autoritats li van demanar compensacions pels problemes ocasionats.

La titular de Foment ha indicat que en les pròximes hores el seu Departament informarà a Barcelona sobre les mesures i les solucions que s'han pres respecte a les múltiples incidències que hi ha hagut en aquestes obres, i ha subratllat que tothom pot tenir la "garantia" que "s'està treballant en comptes de sortir corrent".

"Als que des que em van nomenar volien que me n'anés ja els dic que no me n'aniré. He assumit unes responsabilitats amb els ciutadans i les assumiré fins al final", ha puntualitzat la ministra.

"Córrer és de covards"

En aquest sentit, i davant la tempesta de crítiques caiguda des del PP, CiU i ERC, que fins i tot han reclamat el seu cessament, ha volgut donar "garanties" que el Ministeri de Foment "està treballant per solucionar les qüestions en comptes de sortir corrent".

Pel que fa a la seva posició en el gabinet governamental i les peticions de dimissió que ahir van esquitxar l'escena política, Magdalena Álvarez ha assegurat que "mai" ha sospesat la possibilitat d'abandonar el càrrec. "No dimitiré, solucionaré el problema, no me n'aniré", ha respost després que el ple de l'Ajuntament de Barcelona aprovés ahir amb el suport de CiU, PP i ERC una moció sol·licitant la seva dimissió.

La ministra s'ha acollit al cèlebre refrany de "córrer és de covards" i després de recordar la "responsabilitat" assumida amb el càrrec, ha apuntat al transcurs dels esdeveniments futurs advertint que "el temps és el menys important" i atorgant "la prioritat" a la seguretat de les obres que s'executen en els accessos a Barcelona per instal·lar la línia ferroviària d'alta velocitat.

Obres paralitzades

Mentrestant, el secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, ha confirmat avui a Osca la paralització de les obres de l'AVE a Barcelona després de l'enfonsament, ahir, d'una andana de l'estació de Bellvitge a l'obrir-se un esvoranc a causa de les obres.

Segons ha explicat Morlán en declaracions als mitjans de comunicació, "des del moment que tenim coneixement que hi ha un esvoranc a l'estació de Bellvitge, i com que en aquest tram s'havia produït una concentració d'esvorancs, vam donar l'ordre immediata de parar les obres i que continuessin les que tenen a veure amb el restabliment de Rodalies i amb el túnel de Ferrocarrils per subjectar-lo en condicions".

Notícies relacionades

El secretari d'Estat també ha assegurat que "de moment no s'ha rescindit cap contracte" respecte a l'empresa OHL i ha indicat que aquesta tarda donarà més explicacions en la roda de premsa convocada a Barcelona.

Morlán s'ha pronunciat així abans de participar a Osca en un acte públic del PSOE per fer balanç de la legislatura 2004-2008.

Temes:

OHL