INCIDÈNCIES A LES OBRES DE L'AVE

OHL diu que els ensorraments són "habituals" en aquest tipus d'obra

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / BARCELONA

Un portaveu de l'empresa OHL, que construeix els accessos de la línia d'alta velocitat a Barcelona, ha confirmat que l'enfonsament de l'andana de l'estació de Bellvitge està relacionat amb les obres que la companyia està realitzant per a la línia de l'AVE, però ha assegurat que "són casos habituals en aquest tipus d'obres" i que "el túnel sota l'andana fa més complicat el treball".

L'incident s'ha produït perquè "s'ha descalçat una part de l'andana del costat mar d'un tram al mateix nivell de les vies a l'estació de Bellvitge de Renfe" a causa d'un "corriment de terres en el túnel que hi ha 30 metres per sota", segons aquesta font.

La versió dels operaris

Lluís Traveria, enginyer municipal de l'Hospitalet de Llobregat, ha comentat que, segons li han relatat els operaris, "estaven arreglant el pilar i en aquell moment s'ha produït l'enfonsament", en principi "per la descompressió dels terrenys, com ha passat en altres episodis similars".

Notícies relacionades

El tècnic ha qualificat els fets com "episodis locals que només han afectat el costat de les pantalles on estan les vies" i no on estan les vivendes. "Les pluges han pogut accentuar el problema", ha puntualitzat.

D'altra banda, ha assenyalat que des que van començar les obres, Adif realitza "una auscultació profunda dels edificis", i fins ara tots els moviments "han estat els esperables". A més, ha dit tenir un informe de la UPC de fa cinc dies que confirma que els edificis no tenen danys estructurals.

Temes:

OHL