a Barcelona

LA SEGONA GALERIA, EL 20-N

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

LA MINISTRA DE FOMENT, MAGDALENA ÁLVAREZ, VA APROFITAR AHIR LA SEVA VISITA A BARCELONA PER INAUGURAR EL SALÓ BCNRAIL, LA PRIMERA MOSTRA SOBRE INDÚSTRIA FERROVIÀRIA QUE SE CELEBRAVA AL RECINTE DE LA GRAN VIA DE FIRA DE BARCELONA. UN CENTENAR DE FIRMES OCUPEN L'ESPAI FINS DIVENDRES QUE VE.

TROBADES AMISTOSES

Els responsables de protocol d'Álvarez portaven una detallada llista dels expositors on havia d'entrar i saludar. A més dels obvis, els de casa, com Adif o Renfe, la ministra es va aturar als estands d'alguns proveïdors importants, com Siemens, CAF, Bombardier o Alstom. Altres llocs de parada obligada van ser els que representaven interessos catalans, com la mateixa Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques o Transports Metropolitans de Barcelona. L'única que va despertar una certa curiositat, perquè va comportar un desviament substantiu del passadís principal, va ser l'acostament fins al taulell de la Generalitat Valenciana. En el cas de l'expositor de la Comunitat de Madrid, la ministra no s'hi va aturar.

Notícies relacionades

CITA AL NOVEMBRE

Un altre dels estands que Magdalena Álvarez va visitar i s'hi va aturar va ser el de TP Ferro. La concessionària havia ideat un túnel simulant el del Pirineu, que la ministra va visitar acompanyada de la seva nodrida comitiva atenent les explicacions dels seus amfitrions. En aquest context, el director general de l'adjudicatària internacional, Eusebio Corregel, li va revelar que ja havien aconseguit acabar una de les dues galeries. "¡Això és una fita històrica!", va exclamar Álvarez. Corregel va invitar la ministra que, el 20 de novembre, juntament amb el seu homòleg francès, la responsable de Foment visiti, aquesta vegada en viu i en directe, el flamant túnel. I ella va acceptar.