ACUSAT DE MATAR TRES POLICIES

'El Solitari' inicia una vaga de fam per protestar pel seu trasllat a una presó de màxima seguretat

2
Es llegeix en minuts
EFE / LISBOA

L'atracador espanyol Jaime Jiménez Arbe,El Solitari, ha anunciat avui l'inici d'una vaga de fam en protesta pel seu trasllat a la presó de Monsanto, de màxima seguretat, ha informat un portaveu del Ministeri de Justícia lusità.

El reclús ha informat els responsables de la presó de Monsanto, situada als afores de Lisboa, que ja no vol el menjar que se li faciliti.

No ha volgut dinar

Acusat de perpetrar una trentena de robatoris amb violència i d'assassinar un policia i dos guàrdies civils a Espanya, Jiménez Arbe no ha volgut dinar aquest migdia.

Fonts de la Direcció General de Serveis Penitenciaris han explicat que Jiménez Arbe ha decidit iniciar aquesta vaga perquè no vol continuar a la presó d'alta seguretat de Monsanto.

El Solitariva prendre aquesta decisió hores després que fos traslladat a Lisboa des de la presó de Coïmbra, on estava reclòs des que se li va dictar dimarts passat presó preventiva.

Les autoritats portugueses consideren Jiménez Arbe com un delinqüent d'"alta perillositat" i per això van optar per transferir-lo a la presó de Monsanto, la més segura de Portugal.

Bon estat de salut

La mateixa font dels Serveis Penitenciaris ha indicat que un metge ha visitat Jiménez Arbe i que ha determinat que el delinqüent més buscat a Espanya fins dilluns passat es troba en perfectes condicions de salut.

El Solitaritambé ha estat visitat pel seu "tècnic de reinserció social", persona responsable de la seva situació a la presó, la integració a la presó i els contactes amb el seu advocat.

El delinqüent que ha esquivat la policia durant més d'una dècada i està acusat de perpetrar més una trentena d'atracaments i tres assassinats a Espanya va ser traslladat a Lisboa ahir a la nit, sense oferir resistència, per cossos d'elit de la Policia portuguesa.

El Solitariva ser capturat dilluns passat en una operació conjunta de la policia lusitana i espanyola a les portes del banc que es disposava a atracar.

Sol·licitud d'extradició

Notícies relacionades

Està acusat a Portugal d'intent d'atracament amb violència, possessió il·legal d'armes i utilització de matrícules falses, delictes que, en conjunt, poden comportar un màxim de 28 anys de presó.

Espanya prepara la documentació necessària per sol·licitar a les autoritats portugueses l'entrega delSolitaria través d'un trasllat temporal per ser interrogat o d'una cessió de jurisdicció per jutjar en sòl espanyol tots els seus delictes, inclosos els comesos en territori lusità.

Temes:

Vaga de fam