DOS MORTS

El Senegal accepta el desembarcament dels 91 immigrants rescatats davant de Mauritània

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / MADRID

Les autoritats del Senegal han acceptat que els 91 immigrants rescatats d'una piragua per un pesquer espanyol davant de Mauritània desembarquin al seu territori, segons fonts diplomàtiques. Dos ocupants de la piragua han mort abans de l'arribada del vaixell hospital.

Durant les converses portades a terme per les autoritats espanyoles, el Senegal ha reconegut que l'origen de la piragua era el seu territori, i per això ha acceptat el desembarcament.

Els 91 immigrants són a bord del vaixell hospitalEsperanza del Mar, que en aquests moments es dirigeix al Senegal.

L'Esperanza del Mar, dedicat a prestar atenció sanitària als pescadors espanyols que pesquen pel calador subsaharià, va anar dimarts a la matinada a auxiliar el pesquer espanyolSegundo San Rafael, que havia vist els immigrants a prop de cap Blanco.

Operació coordinada pel Frontex

Els tripulants del pesquer van pujar a bord els immigrants i van comprovar que hi havia un cadàver entre ells. Es va iniciar llavors un operatiu coordinat pel Frontex, que va sol·licitar a l'Esperanza del Marque els assistís. Abans que arribés el vaixell, va morir la segona víctima mortal, a bord del pesquer.

Notícies relacionades

Pel que sembla, una altra desena d'ocupants de la piragua han desaparegut o mort durant la travessia.

Els serveis sanitaris de l'Esperanza del Marhan atès 25 immigrants, i la majoria tenien amb símptomes d'hipotèrmia. Els ferits més greus a més patien deshidratació i estats d'ansietat, ja que han vist morir alguns dels seus a en la piragua, i a alguns se'ls ha hagut d'amputar alguns dits.

Temes:

Senegal