LES PROMOCIONS D'EL PERIÓDICO

'Dedicado a Antonio Machado, poeta', a 'Serrat, personal'

Els lectors podran aconseguir el disc demà, amb el diari, per 8,95 euros

Inclou cançons com 'Cantares', 'Retrato', 'La saeta' i 'Españolito'

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

"Todo pasa y todo queda, pero lo nuestro es pasar, pasar haciendo camino, camino sobre la mar"deia el poeta. Joan Manuel Serrat obre amb aquests versos deCantaresel discDedicado a Antonio Machado, poeta, desena entrega de la col.leccióSerrat, personal, que s'oferirà demà als lectors d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA per 8,95 euros, juntament amb el diari.

Cotlliure és 11 quilòmetres al sud de les platges d'Argelers, en què milers de refugiats republicans espanyols van ser amuntegats els primers mesos del 1939, després de la caiguda de Catalunya en mans delsnacionals. Antonio Machado tenia 64 anys i estava malalt, i tan trist que va morir. La seva mare va morir tres dies després, i tots dos van ser enterrats a la bella localitat francesa, on segueixen. La seva tomba sempre té flors.

HOMENATGE AL POETA

Fins al 1969, any de publicació deDedicado a Antonio Machado, poeta, disc que de seguida es va convertir en supervendes, Antonio Machado era un poeta relativament conegut, malgrat que el règim de Franco havia aconseguit mantenir-lo relegat a un segon pla com a càstig pel seu republicanisme. La idea de Serrat d'elaborar el seu segon elapé en castellà amb textos de l'autor sevillà va tenir com a conseqüència la multiplicació de les vendes dels seus llibres, alhora que el disc es convertia en tot un fenomen musical i comercial. Les seves cançons es van instal.lar per sempre en el repertori habitual de Serrat, a qui van aportar noves onades d'admiradors i seguidors a Espanya i l'Amèrica Llatina. Només entre la seva sortida el 1969 i els primers mesos de 1970, se n'havien venut més de 160.000 còpies.

LES CANÇONS

Notícies relacionades

El discDedicado a Antonio Machado, poetainclou les cançonsCantares, Retrato, Guitarra del mesón, Las moscas, Llanto y coplas, La saeta, Del pasado efímero, Españolito, A un olmo seco, He andado muchos caminos, En ColliureiParábola.

Totes les entregues de la col.leccióSerrat, personal--patrocinada per Fecsa-Endesa-- estan formades pel disc original i un llibre dividit en tres apartats:Recuerdos, El álbumiLa época, on s'analitza el context històric i es descriuen els esdeveniments contemporanis.