MACABRA TROBALLA

Apareixen en un contenidor a Sòria restes procedents de tombes d'una església

Els ossos trobats podrien pertànyer a enterraments del segle XV

1
Es llegeix en minuts
EFE / SÒRIA

La parròquia de Santa María la Mayor de Sòria ha denunciat l'aparició en un contenidor de restes humanes procedents de tombes situades a l'interior d'un edifici annex a l'església parroquial que està sent rehabilitat per l'empresa Indeza, ha informat el sacerdot del temple, Ángel Hernández.

Les restes poden datar del segle XV i correspondrien a enterraments fets a la capella annexa a l'església, segons les informacions de què disposa el rector, que va dir que no se'n sap avenir davant aquesta "falta de respecte als morts".

En els mateixos termes es va pronunciar Pedro Rodrigo, promotor d'una campanya per impulsar l'enderrocament de l'edifici annex, i no la seva rehabilitació, ja que impedeix la visió de l'absis de l'església de La Mayor.

"Com si fos runa"

Rodrigo, que també va presenciar l'aparició de les restes, va lamentar que s'hagin llençat ossos humans a un contenidor "com si fos runa", ja que van aparèixer amb enderrocs procedents de les obres.

Notícies relacionades

Es desconeix qui van ser els responsables de llençar les restes humanes al contenidor d'escombraries. El rector i Rodrigo es van mostrar confiats que l'Ajuntament de Sòria i la Junta de Castella i Lleó intervinguin davant aquesta troballa de manera que s'aturin les obres i s'estudiïn els enterraments.

L'edifici annex a l'església de Santa María la Mayor forma part del projecte Sòria 2001 subvencionat pel Fons Social Europeu i que consisteix en la rehabilitació d'edificis del casc antic de la ciutat.