Osona

Manlleu vol reduir el nombre de coloms

L'ajuntament portarà els animals a un niu i hi col.locarà ous de ceràmica

1
Es llegeix en minuts
PERE PRATDESABA / MANLLEU

L'Ajuntament de Manlleu i la Plataforma Animalista han posat en marxa un programa pilot que té per objectiu reduir la gran població de coloms del municipi sense recórrer a l'extermini dels exemplars. El mètode ha començat amb la construcció d'un colomar per acollir la colònia d'aus d'aquesta espècie i donar-los menjar. Quan els coloms s'hagin habituat al recinte, un grup de voluntaris substituirà els ous de les postes per altres de ceràmica, una mesura que permetrà controlar el nombre de naixements.

El projecte s'ha inspirat en iniciatives similars empreses en ciutats de la Gran Bretanya i Alemanya, si bé la proposta de Manlleu està en una fase inicial, ja que encara no s'han acabat les obres del colomar que es construeix a la zona esportiva de la població. Magrat que les aus encara no hi van a dormir, els tècnics ja les alimenten una vegada al dia en aquest lloc.

RESULTATS A LLARG TERMINI

"La feina que s'acaba d'iniciar és lenta i els resultats es veuran a llarg termini", ha explicat Déborah Parris, membre de la Plataforma Animalista de Manlleu. Després d'avaluar els resultats de la iniciativa, està previst aixecar un segon colomar en una altra zona del municipi que encara està per determinar. L'Ajuntament de Manlleu preveu així mateix obrir un registre de voluntaris disposats a participar en les tasques que requereix l'execució d'aquesta iniciativa municipal.

Notícies relacionades

El consistori també vol aprofitar la campanya informativa que porta a terme amb l'objectiu de difondre el contingut de la nova ordenança sobre animals de companyia per informar els veïns del programa de control dels coloms.

Aquesta normativa, que va ser aprovada al juny, pretén conscienciar els propietaris d'animals domèstics sobre la conveniència de vacunar-los i identificar-los mitjançant xips i els insta a recollir els excrements del carrer, entre altres obligacions. Les multes segons el tipus d'infracció oscil.laran entre els 60 i els 3.000 euros.

Temes:

Manlleu Coloms